Thuiswinkel platform gecertificeerd Kiyoh reviews
708 reviews
Mijn vakantie ()
Add to favourites

Cast Away Tipi (all-in prijs)

Huiscode:
HOPV-NL-789
1 Non Smoking

Aantal sterren:
Klantwaardering:
8,7 (25 reviews)
Type:
Tent lodge
Regio:
Zuid-Holland
Plaats:
Tiengemeten
Omheinde tuin:
Nee
Wifi:
Ja
Op een vakantiepark:
Ja
Personen:
4
Honden :
1
Slaapkamers:
0
Badkamers:
0
Vragen?


Beschrijving

Zijn jullie toe aan een echte escape? Op ons “Cast Away” eiland Tiengemeten vind je het meest unieke plekje van Nederland om te overnachten. Een bijzondere plek die alleen te bereiken is met een klein pontje, waar auto’s niet zijn toegestaan en jullie zijn omringd door prachtige natuur en honderden verschillende vogels.

In de Family Tipi is het mogelijk met 4 personen te verblijven. Naast de twee bedden in de Tipi, krijgen de andere gasten een luchtbed om gezellig met elkaar in de tipi te kunnen verblijven. 

Overnachten op de Glamping Cast Away
Komen jullie overnachten op de meest sfeervolle Glamping van Nederland. Direct naast de herberg hebben we 20 Glamping accommodaties gerealiseerd. Hier kunnen jullie overnachten in sfeervolle ingerichte, authentieke tenten van traditionele nomadenvolkeren, zoals de tipi (wigwam).  

De Tipi heeft een diameter van maar liefst 7 meter en is alle gemakken voorzien, dus geen gesjouw met kampeerspullen. Bij Cast Away geniet je eenvoudig en zorgeloos van het heerlijke buitenleven.

Elke boeking is incl. ontbijt

*De foto`s zijn impressie beelden. Hier kunnen geen rechten aan ontleend worden.


Extra informatie van het park

Zoeken jullie echt iets anders dan anders? Een mini-escape uit de dagelijkse drukte? Kom dan naar het eiland Tiengemeten. Cast Away is voor jullie ingericht met een herberg, luxe tipi-tenten, yurts en trekkershutten en biedt het ultieme eiland-gevoel. Het pontje brengt je in 10 minuten naar een andere wereld vol rust en ongerepte natuur. Zwemmen, suppen, kampvuur, buitenbioscoop, silent disco, heerlijk eten en drinken en prachtige zonsondergangen, het staat jullie allemaal te wachten.

TinyParks “Cast Away” is het hele jaar open en biedt in elk seizoen een andere beleving. In de winter zijn we beperkt open met alleen onze eilandkamers en restaurant. In de zomer zijn wij de gezelligste glamping van Zuid Holland. Tiengemeten is een ervaring op zich en perfect om lekker te wandelen waarbij je gegarandeerd herten, schotse hooglanders en bijzondere vogelsoorten zult tegengekomen. Na het wandelen kan je genieten van onze heerlijke dinerkaart, kampvuuravonden, sauna en spelletjes. Kortom een heerlijke mini escape om lekker tot rust te komen op een bijzondere plek. 


De omgeving

Natuureiland Tiengemeten ligt in het Haringvliet en is bereikbaar met een (betaald) pontje vanuit het dorpje Zuid-Beijerland. Het eiland is ongeveer 8 km lang en 3 km breed.

Vroeger was het eiland Tiengemeten landbouwgebied, tot het in 2007 werd omgetoverd tot natuureiland. De meeste boeren hebben het eiland verlaten en hebben ergens anders hun boerenbestaan voortgezet. Er wonen nog steeds mensen op het eiland, al zijn dit er tegenwoordig ongeveer nog maar 10. De bewoners leven grotendeels van het toerisme en er wordt op een klein stuk grond nog landbouw gedreven.

Bij de nieuwe inrichting van het eiland staat de natuur centraal en is de mens te gast. Tiengemeten is hierbij onderverdeeld in 3 gebieden:

  • Weemoed: Dit gebied ligt in het oosten van het eiland, hier staat de geschiedenis en de cultuur van het eiland centraal
  • Weelde: Dit gebied ligt in het midden van het eiland, hier vind je het moerasgebied
  • Wildernis: Dit gebied ligt is het westen van het eiland, hier ontwikkelt de natuur zich op basis van het getij vanuit het Haringvliet

Meer info 

Highlights
Ben je toe aan een mini escape? Wil je er even helemaal uit zonder al te ver van huis te gaan? Boek nu jouw eigen tipi!
Slaapkamer
  • Twee eenpersoonsbedden
  • Luchtbed
  • Linnen
  • Buiten
  • Hangmat
  • Terras
  • Ligstoelen
  • Picknicktafel
  • Omgeven door water
  • Algemeen
  • Autovrij
  • Rookvrij
  • Gemeenschappelijke sauna
  • Ontbijt inbegrepen

  •   Het vakantiehuis


    Bos:
    -
    Centrum:
    -
    Meer:
    -
    Supermarkt:
    -
    Restaurants:
    -
    Openbaar vervoer:
    -
    Uitgaan:
    -
    Aan zee:
    -

    Ervaringen met honden voor deze accommodatie

    Overige ervaringen voor deze accommodatie

    Eline L. - aankomst: 28/7/2023
    Leuk dat er een gezamenlijke ruimte was waar veel dingen te doen waren. Het eten was goed en lekker.


    Joyce v. - aankomst: 21/7/2023
    Heerlijk buiten. Leuk eiland.


    Jeanet D. - aankomst: 19/7/2023
    Je eigen plekje maar ook de gezelligheid van de huiskamer met spelletjes/leesboeken en "s avonds gezamenlijk eten. Gezellige sfeer!! Super leuk om te kunnen suppen! Dat jullie gewoon ook mee ontbeten en onderdeel van waren.


    Rinette P. - aankomst: 19/7/2023
    De tipi, mooie omgeving, suppen, ongedwongen sfeer! De bbq was lekker: leuk dat iedereen zelf te laten doen en goede vegetarische burgers!


    Karolien V. - aankomst: 18/7/2023
    Fijne locatie. Heel wat de doen tijdens het verblijf. Fijn dat je gratis kan suppen en je vermaken met gezelfschapspellen. Het is een duidelijk en fijn concept. Bundeltje op voorhand was leuk gemaakt.


    Esther B. - aankomst: 13/7/2023
    Leuk ingericht terrein op een unieke locatie! Erg vriendelijke medewerkers met leuke tips en adviezen. Lekker eten! Ook mogelijkheid tot laten brengen en ophalen van bagage (geen gebruik van gemaakt gezien fietsen).


    Birgit d. - aankomst: 9/7/2023
    Mooie omgeving in natuurgebied.


    w. egberts - aankomst: 29/10/2022
    Al heel lang stond 10gemeten op onze lijst om eens te bezoeken. Met een leuke aanbieding voor een overnachting in een Tipi inclusief diner en ontbijt meteen geboekt. We gingen het laatste weekend van Oktober 2022 dus we hadden schitterend weer. De auto mocht niet mee, maar die kon je gratis parkeren. Wel een kaartje kopen voor de veerboot! Eenmaal aan de overkant kom je meteen tot rust. Voor de overnachting moet je dan nog wel 3 km lopen naar de Herberg maar daar kom je dan ook voor. Het avondeten was om half 7 en je schuift met z"n allen gezellig aan. Heerlijk gegeten. Daarna kampvuur en een glaasje wijn. Heerlijk geslapen in de Tipi. De volgende ochtend vroeg uit de veren voor een korte trailrun manoeuvrerend tussen de konijnen, herten, fazanten en schotse hooglanders met zicht op een mooie zonsopgang. Lekker gezamenlijk ontbijt en weer terug naar de veerboot. Super verblijf gehad.


    L. van Archipel - aankomst: 27/10/2022
    Slapen in een (comfortabele!) tipi moet je een keer hebben meegemaakt. Wat een heerlijk verblijf. Goed eten, lieve mensen en een super relaxte sfeer. Na het wandelen lekker in de sauna of in de hot tub onder de sterrenhemel. Ons zie je snel weer terug!


    L. Michiels - aankomst: 2/10/2022
    We genoten van het prachtige eiland, het vakantiegevoel, de sfeer het eten en de aardige mensen die we hebben ontmoet. Fietsen en wandelen het is allemaal geweldig om te doen. Of ga ergens zitten en kijk naar alle vogels, herten en hazen die voorbij schieten.


    Sophie B. - aankomst: 24/8/2022
    Wat een geweldig verblijf. Heel leuk dat je naast anderen aan tafel zit, er s"avonds een kampvuur is en je lekker los kan bij de silent disco. Het voelt allemaal heel knus en gezellig. De tipitent is ook zeker een aanrader!


    Maarten - aankomst: 19/8/2022
    We hebben een prima nacht gehad op een prachtige locatie op het eiland. Het eten met pizza was lekker en gezellig met de mensen aan een lange tafel. Een paar aandachtspuntjes. Mijn verwachting was wel bij een verblijf op dit prijsniveau dat mn bed al was opgemaakt bijvoorbeeld. Je ziet dat de locatie nog in opbouw is, de wc en douche hadden zeker nog wat werk nodig. Begrijp me niet verkeerd het is een mooie plek, maar in verhouding tot de prijs verwachte ik net iets extra.


    Y. Mooij - aankomst: 18/8/2022
    2 nachtjes in een Tipi tent. Unieke ervaring op het mooie natuureiland Tiengemeten. Leuk om met alle gasten aan een grote tafel te eten "s avonds. De vlonder met zicht op het water is fantastisch, zo rustgevend!


    J. de Bat - aankomst: 9/8/2022
    Twee nachten verbleven op het festivalachtige Tinyparks op Tiengemeten. Het was een hele leuke ervaring. We hebben in een tipitent geslapen. De relaxte sfeer en het heerlijke gezamenlijke eten vonden we de grootste pluspunten


    L. Sorber - aankomst: 26/7/2022
    Alles perfect geregeld in de mooie Tipi. Eigenaren wilden graag in het complot meedoen om het huwelijksaanzoek te vervolmaken door champagne met enveloppe klaar te zetten. Hulde!


    Astrid - aankomst: 22/7/2022
    Leuke, stille plek op een bijzonder eilandje. Tipi"s zijn groot! Neem wel een oogmasker mee als je wilt uitslapen :). Inclusief ontbijt en diner is mooi concept, ik denk alleen wel dat de keuken zijn draai nog een beetje moet vinden. Zo was de BBQ op onze avond een chaos qua planning, aanvoer en hoeveelheden. Hier en daar nog wat "kinderziektes" maar die zullen na deze zomer vast helemaal opgelost zijn. Bedden zijn prima (wel leuk als je ze niet zelf hoeft op te maken), douches beetje donker en klein maar ok en het is super stil snachts, heerlijk! Wel handig om een fiets te huren bij aankomst en "rondje" eiland te doen.


    Lieve - aankomst: 22/7/2022
    Heel leuk verblijf gehad in de tipi tent. We waren verrast door de gezellige, sfeervolle locatie. Het aanschuifdiner zorgde voor een gemoedelijke sfeer. Voorzieningen waren ook prima. We hadden hier echt het eilandgevoel.


    R. Pruiksma - aankomst: 16/7/2022
    Heerlijke BBQ, prachtig terrein en kleine, maar sfeervolle, mooie kamer!


    K & J - aankomst: 9/7/2022
    We hebben het reuze naar ons zingehad,


    P. Timmerman - aankomst: 2/7/2022
    heerlijk gegeten, gastvrij ontvangen, de verlichting "s nachts had van mij uit gemogen, dit is meer lichtvervuiling waar de natuur door ontregeld wordt. Maar de mensen waren erg aardig ook fijn dat onze spullen naar de camping werden gebracht


    k. michielsen - aankomst: 17/6/2022
    Weekendje Tiengemeten geboekt samen met een vriendin. Zeer gastvrij en en fijn verblijf gehad op de campingplaats van Tinyparks Cast Away. Alles supergoed geregeld, van ontbijt tot heerlijke BBQ! Een echte aanrader voor de natuurliefhebber die zich even terug willen trekken en tot rust wil komen!


    Raisy - aankomst: 4/6/2022
    Wat een hartelijke ontvangst en gezelligheid door Caroline en Tex. Getalenteerde gastvrouw en kok en vooral overal voor open. Ook als er vragen of zorgen zijn. We hebben geweldig genoten. Maar die waren niet nodig in De Dome. Wat een heerlijke tent. Voelde meer als een hotelkamer, zo compleet!


    A. Kluen - aankomst: 3/6/2022
    We hebben een nachtje met eigen tentjes gekampeerd. We hebben genoten van het lekkere eten, de gezellige camping en herberg, de houtgestookte hot tub en sauna! Leuk contact ook met andere kampeerders. Helaas wel heel veel regen gehad. Wat dat betreft was het fijn, dat kleding binnen kon drogen en dat we binnen droog konden zitten. Het veldje waar je met eigen tent kon staan vond ik er zelf sfeervoller (door begroeiing) uit zien dan het grote veld met tenten en tipi"s die er al staan (dat oogt wat kaal doordat er weinig begroeiing is).






















    Losloopgebieden binnen een straal van 30km
    De Vesting van Willemstad (Willemstad) (Noord-Brabant) - afstand tot vakantiewoning: 6,52km
    In de vestingstad Willemstad (gemeente Moerdijk) ligt een mooi losloopgebied rondom de vesting. Het losloopgebied bestaat uit twee delen waar honden het hele jaar door los mogen, namelijk de binnendijkse omwalling en de buitendijkse beschermingswal. Er is in deze losloopgebieden volop zwemwater voor honden aanwezig. Als je de twee losloopgebieden combineert, kun je je hier zo’n klein uur vermaken.

    Grevelingendam (Bruinisse) (Zeeland) - afstand tot vakantiewoning: 18,35km
    Recreatieterrein Grevelingenstrand op de Grevelingendam heeft een losloopgebied aan het eind van de Strandweg. Op de overige strandjes en op het lange zandstrand aan de andere kant van de dam mogen honden alleen loslopen tussen oktober en april. Na april moeten honden aan de lijn.

    Hellevoetsluis (Zuid-Holland) - afstand tot vakantiewoning: 18,46km
    Hondenstrand in Hellevoetsluis

    Noord-Kethel polder -Schiedam (Zuid-Holland) - afstand tot vakantiewoning: 22,53km
    In de polder kunnen honden lekker los lopen. Geen fietsers e.d. Wel ruiterpaden.

    Rockanje - Haringvliet (Zuid-Holland) - afstand tot vakantiewoning: 23,10km
    Quackstrand - tussen Rockanje en de Haringvlietdam kunnen honden loslopen. Let wel op dat op sommige plaatsen de honden aangelijnd moeten zijn. P. bij Quakjesstrand. Onder voetganger tunnel door: Zandloper, tot het strand en rechtsaf. Losloopgebied.

    Stellendam (Zuid-Holland) - afstand tot vakantiewoning: 25,14km
    Naast de haven van Stellendam bevind zich een fijn natuurstrand waar honden het hele jaar door los mogen rennen, zwemmen en ravotten. Het Deltastrand Buitenhaven begint links van de haven en is zo'n 2 km lang tot het strand „de Kwade Hoek“.

    Visdonk (Roosendaal) (Noord-Brabant) - afstand tot vakantiewoning: 26,16km
    Landgoed Visdonk ligt aan de zuidrand van Roosendaal, het is een jong natuurgebied met bos, heide en vennen. In het hart van dit landschap ligt een speciale hondenloslooproute van 4,5 kilometer. Op deze route is het wel belangrijk dat de hond goed luistert, want je moet 2 keer een vrij drukke weg oversteken en je kruist op een aantal plaatsen ruiter- en ATB-routes. Er is ook nog een 2 hectare groot losloopgebied bij de Bosmierdreef waar honden ook buiten de paden los mogen.

    Hondenspeelplaats Dierist (Sint Maartensdijk, Tholen (Zeeland) - afstand tot vakantiewoning: 27,10km
    In het stadje Sint Maartensdijk op het eiland Tholen is een leuke hondenspeelplaats aangelegd. Voor verdere info en openingstijden, klik op de links.

    De Put (Wagenberg) (Noord-Brabant) - afstand tot vakantiewoning: 28,24km
    Losloopgebied De Put ligt langs de snelweg A59 tussen Wagenberg en Terheijden. Het is een grote plas waar honden heerlijk los kunnen zwemmen, rennen en spelen. Honden mogen in dit gebied overal loslopen op voorwaarde dat andere bezoekers hier geen hinder van ondervinden. Om deze reden moeten honden langs het fietspad worden aangelijnd. Een wandeling rond de plas duurt circa drie kwartier.

    Liesbos (Breda) (Noord-Brabant) - afstand tot vakantiewoning: 28,94km
    Honden mogen het hele jaar loslopen in het westelijke deel van het Liesbos, tussen de Moerdijkse Postbaan en de Jachthuisdreef. In de rest van het bos zijn honden ook welkom , maar dan wel aangelijnd. Dichtbij de parkeerplaats, op de kruising van de Huisdreef en de Torendreef, is een vijvertje dat net groot genoeg is voor je hond om zich schoon te spoelen of om even af te koelen.

    Krekengebied (Ouwerkerk) (Zeeland) - afstand tot vakantiewoning: 29,72km
    In het Krekengebied in Ouwerkerk mogen honden loslopen te noorden van de Baalpapenweg . In het gebied ten zuiden van deze weg (aan de kant van het Watersnoodmuseum) moeten honden aan de lijn. Vanaf Ouwerkerk gezien ligt het losloopgebied links langs de weg . Je kunt een rondwandeling van ongeveer 3 km maken die geheel langs de kreek loopt. Het is een mooi stuk natuur met veel water dat na regen erg drassig kan zijn (laarzen zijn dus handig), honden mogen helaas niet zwemmen in het water.




    Deze woning heeft op dit moment geen actuele beschikbaarheid.
    Deel

    Deze website gebruikt cookies
    Hondenopvakantie.nl en derde partijen, maken op onze website gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden (bijvoorbeeld het afstemmen van advertenties). Door op ‘Details’ te klikken, kun je meer lezen over onze cookies en je voorkeuren aanpassen. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.