Thuiswinkel platform gecertificeerd Kiyoh reviews
725 reviews
Mijn vakantie ()

Hondenstrand Kroatië

Zoekt u een leuk hondenstrand in Kroatië vlakbij uw vakantiehuis? Wij hebben geprobeerd om de leukste hondenstranden of stranden waar uw hond welkom is in Kroatië te verzamelen, zodat u een leuk uitstapje heeft vanuit uw vakantiehuis. Hier vindt u de mooiste hondenstranden van Kroatië en hondvriendelijke vakantiehuizen in de buurt van deze hondenstranden! Op de daarvoor aangewezen stranden zijn honden toegestaan en mogen zij vaak ook zwemmen in zee. Deze officiële hondenstranden zijn goed te herkennen aan de vlaggen met een hondenbot erop of worden met bordjes aangegeven. Sommige van de hier door ons vermelde stranden zijn echte “insider-tips” terwijl andere stranden al jaren populaire bestemmingen zijn voor hondenbezitters. Naast kleine baaitjes vind je in Kroatië ook steeds meer officiële hondenstranden. Hier kunt u samen met uw hond een heerlijke dag op het strand doorbrengen. Zoekt u een hondenstrand in Kroatië in de buurt van je vakantiehuis? Bij hondenopvakantie.nl vindt u veel informatie over de hondenstranden die in de omgeving van uw favoriete vakantiehuizen te vinden zijn! Wij hebben geprobeerd de mooiste stranden in Kroatië te verzamelen waar uw hond ook welkom is, zodat u uw vakantie in Kroatië met hond optimaal kunt voorbereiden. Hier vindt u de mooiste hondenstranden in Istrië, Dalmatië of op de Kroatische eilanden en de Kvarner Baai.

Boek een vakantiehuis in Kroatië met uw hond

Kroatië is een heerlijk land om met uw hond op vakantie te gaan. Geniet van de vele stranden waar ook uw hond welkom is en huur een vakantiehuis in Kroatië waar u meerdere honden kunt meenemen. Het aanbod op onze pagina is zeer groot met wel meer dan 4.500 vakantiehuizen in Kroatië. Bij elke woning geven we aan op hoeveel afstand een bij ons bekend hondenstrand of uitlaatplek te vinden is.


Waar vind ik hondenstrand in Kroatië bij mijn vakantiehuis?

De hondenstranden op deze pagina tonen we ook in een straal van 30km rond de uw vakantiehuis in Kroatië. U vindt deze op het tabblad "Losloopgebieden" op de pagina van het vakantiehuis.
 

Ik weet nog hele leuke uitlaatplekken voor mijn hond in Kroatië. Kan ik deze toevoegen?

Ja, graag! Wij zijn altijd op zoek naar mooie, onontdekte hondenstranden in Kroatië. U kunt ons hiervoor per mail bereiken via onze contactpagina!


Let op: de site wordt natuurlijk regelmatig bijgewerkt, maar we weten niet altijd of de regels voor specifieke losloopgebieden veranderen en kunnen daarom niet garanderen dat de informatie altijd correct en up-to-date is. Ook is het mogelijk dat in bepaalde gebieden honden alleen binnen een bepaalde tijd los mogen lopen. Uiteraard proberen we het overzicht met losloopgebieden verder uit te breiden zodat er een zo compleet mogelijk overzicht is van gebieden waar honden vrij mogen loslopen in Kroatië.

Hondenstranden Kroatië

Op onze kaart vindt u alle hondenstranden in Kroatië die wij kennen en in onze lijst hebben we alle hondenstranden in Kroatië ook nog eens voor u op een rij gezet. Zo heeft u een handig overzicht van alle hondenstranden in de betreffende regio van Kroatië. Een handige tip is om de lijst af te drukken en deze mee te nemen op vakantie, zo heeft u ook offline een handige lijst met hondenstranden en losloopgebieden in de buurt van uw vakantiehuis in Kroatië. Wij wensen u alvast veel zwemplezier samen met uw hond!

Hondenstrand Istrië

Istrië is een heerlijke vakantiebestemming met honden en natuurlijk zijn er tal van stranden te vinden waar honden welkom zijn. Hondenbezitters kunnen bij Honden op Vakantie meer informatie over hondenstranden vinden bij de beschrijving van de vakantiehuizen. Voor ieder huis wordt duidelijk aangegeven waar en op welke afstand een bekend hondenstrand of hondenuitlaatgebied te vinden is.

Istrië is de meest populaire vakantieregio van Kroatië en daarom vindt u in Istrië niet alleen tal van hondvriendelijke vakantiehuizen, maar ook officiële hondenstranden in alle toeristische badplaatsen. Langs de kust van Istrië vind je ook veel wilde stranden die je met de hond kunt bezoeken. We hebben de officiële hondenstranden die we kennen voor u op een rijtje gezet. Tip: informatie over hondenstranden in de buurt van het vakantieverblijf van uw keuze in Istrië en de betreffende afstand tot hondenstranden in de omgeving, is te vinden in de beschrijving van het vakantiehuis onder het kopje ‘Losloopgebieden’.

Beach for dogs Katoro - Istrië
Niet ver van Sipar ligt een rotsstrand voor hondenbezitters en hun viervoeters. Vlakbij is een strandbar voor een hapje en een drankje. Het is al met al een mooi en ruim opgezet hondenstrand.

Kanegra Beach - Istrië
Voldoende schaduw zorgt ervoor dat u de hele dag op het strand kunt vertoeven. De toegang tot het water is goed en het strand is rotsachtig met schoon en helder water. Honden mogen alleen in het bos en het hondenpark.

Parc canin Funtana - Istrië
Dit kleine hondenstrand ligt op een campingterrein en is nieuw aangelegd.

Hondenstrand Bijela Uvala, Funtana - Istrië
Het gedeelte dat gereserveerd is voor honden is vrij groot vergeleken met andere stranden in Kroatië. Er is een kiezelstrand met gemakkelijke toegang tot zee. Ook zijn er douches aanwezig.

Hondenstrand Vsar - Istrië
Het gedeelte waar honden welkom zijn op dit rotsstrand is erg klein. Maximaal plaats voor 3 honden, anders lopen ze elkaar snel in de weg. Als het strand verder leeg is, is het een fijne plek voor de hond. Grote honden kunnen via een hondentrap het water in.

Hondenstrand Rovinj - Istrië
Klein, verborgen en rustig hondenstrand ten noorden van Rovinj.

Hondenstrand Amarin, Rovinj - Istrië
Vrij toegankelijk en rustig hondenstrand op een vakantiepark in Rovinj.

Hondenstrand Rovinj - Istrië
Rotsachtig hondenstrand waar het fijn vertoeven is. Er zijn grote vlakke gedeelten, zowel in de zon als de schaduw, weg van de drukte van de grote stranden. Een rustige plek om te ontspannen en te genieten van het uitzicht over de stad.

Hondenstrand Rovinj - Istrië
Onofficieel hondenstrand voor Lone Beach met kleine rotsachtige baaien waar veel mensen hun hond los laten lopen.

Peroj Beach - Istrië
Helder en schoon water en ook het strand zelf is schoon zonder afval. Een prachtige zonsondergang! Het strand van Peroj begint met het hondenstrand vanaf de jachthaven.

Beach Pineta - Istrië
Prachtig strand met ligweide en dennenbos tot aan de zee, tegenover camping Pineta. Het strand is ruim, maar helaas niet erg schoon en de dichtstbijzijnde bar is een halve kilometer verderop. Volgens de regels van de gemeente Fažana mogen honden wel mee het strand op, maar ze mogen hier niet het water in.

Bi Dog beach Fažana - Istrië
Een prachtig vlak hondenstrand. Het water is hier ook zeer geschikt om te snorkelen.

Beach Hidrobaza - Istrië
Breed strand. Geen zand, maar typisch Kroatisch, dat wil zeggen met kiezels. Het water is schoon en de kleuren veranderen van turquoise naar marineblauw. Er zijn meerdere voorzieningen en veel bars. Het is een hondvriendelijk strand, dus u kunt uw trouwe viervoeter hier zeker mee naar toe nemen!

Sisplac Hundepark - Istrië
Park dat geschikt is voor kleine behendigheidsspelletjes met honden. Ook staan er apparaten van stevig hout. Het gebied is omheind. Adres: Sisplac ul. 34, 52100, Pula.

Uvala Saccorgiana, Pula - Istrië
De stad Pula heeft veel mooie stranden en baaien. Honden zijn op de bekende toeristische stranden niet toegestaan, maar Pula heeft meerdere mooie officiële hondenstranden die de perfecte plek zijn voor een heerlijke dag aan het strand samen met uw hond! Een van de mooiste hondenstranden is het strand bij de Baai van Sakucani (Uvala Saccorgiana) op het schiereiland Verudela ten zuiden van Pula. Rotsachtige ondergrond en veel zee-egels, dus waterschoenen zijn hier verplicht. Het water is hier zeer schoon!

Beach Ravni - Istrië
Uitgestrekt strand waar iets verder weg ook honden zijn toegestaan. Mooie plek om te snorkelen, wel veel zee-egels. Er is vanaf hier een prachtig uitzicht op het eiland Cres!

Girandella dog beach - Istrië
Een mooi, klein kiezelstrand waar honden zijn toegestaan met prachtig turquoise water. Het is hier over het algemeen niet druk, het uitzicht is geweldig.

Hondenstrand Medulin (Istrië) - Istrië
Mooi breed strand waar honden zijn toegestaan met een voor Kroatië typisch kiezelstrand. In de buurt is ook een goed restaurant met speciale hondendouche.

Hondenstrand Novigrad (Istrië) - Istrië
Hondenstrand bij Camping Maravea met kiezelstenen.

Hondenstrand Rovinj (Istrië) - Istrië
Kleine baai met een strandje voor honden. Meer informatie over het hondenstrand en de locatie wordt duidelijk aangegeven op een bordje.

Dog Dreams Beach and Bar (Istrië) - Istrië
Een gezellige strandbar met veel schaduwrijke plekken waar ook honden zeer welkom zijn. Adres: Uvala, Kastanija, 52466, Novigrad.

Hondenpark Parc Canin (Istrië) - Istrië
Smal en rustig kiezelstrandje met speciale hondendouches. In de ochtend is het mogelijk om een plek in de schaduw te kiezen.

Dogs Paradise (Istrië) - Istrië
Klein hondenstrand aan zee. Op de camping wat verderop is ook een mooi gedeelte voor honden.

Girandella Dog Beach (Istrië) - Istrië
Een mooi, klein kiezelstrand waar honden zijn toegestaan met prachtig turquoise water.

Hondenstrand Arena Grand Kažela Camping (Istrië) - Istrië
Hondenstrand met speciale hondendouche en een behendigheidsparcours. Op het gehele strand zijn honden aangelijnd toegestaan, maar alleen bij het hondenstrand mogen ze het water in.

Dogs Beach Portic (Istrië) - Istrië
Een mooi openbaar strand met een leuk gedeelte voor honden. Als u hier wilt zwemmen, zijn waterschoenen aanbevolen.

Hondenstrand Lovrecica (Istrië) - Istrië
Groot hondenstrand waar het leuk is om te wandelen, maar het is niet aanbevolen voor uw hond en uzelf om de zee hier in te gaan.

Hondenstrand Fažana (Istrië) - Istrië
Een geweldig schaduwrijk hondenstrand. Een zacht glooiend kiezelstrand.

Dogs Beach Portic (Istrie) - Istrië
Het strand heeft hier een relatief groot gedeelte voor honden.

Dog Beach Pula (Istrië) - Istrië
Een rotsachtig hondenstrand met een lang voetpad ernaast.

Strand Sol Polynesia (Istrië) - Istrië
Rustig hondenstrand met kiezelstenen gelegen ten noorden van Umag met kristalhelder water. Genoeg plaats voor iedere zonaanbidder op dit mooie hondenstrand!

Vrsar Town Beach (Istrië) - Istrië
Mooi stadsstrand in Vrsar waarvan een gedeelte hondenstrand. Het strand ligt ongeveer 500 meter van het centrum van de stad en bestaat uit kiezels en stenen met verharde gedeelten.

Hondenstrand Pula (Istrië) - Istrië
De stad Pula heeft veel mooie stranden en baaien. Honden zijn op de bekende toeristische stranden niet toegestaan, maar Pula heeft meerdere mooie officiële hondenstranden die de perfecte plek zijn voor een heerlijke dag aan het strand samen met uw hond! Een van de mooiste hondenstranden is het strand bij de Baai van Sakucani (Uvala Saccorgiana) op het schiereiland Verudela ten zuiden van Pula.

Hondenstrand Nr. 2 (Istrië) - Istrië
Klein strand bij Vrsar waar honden zijn toegestaan.

Hondenstranden op de Kroatische eilanden

De Kroatische eilanden zijn het ultieme vakantieparadijs voor strandvakantie-gangers. De hondvriendelijke vakantiehuizen op Krk, de vakantiehuizen op Cres en onze vakantiehuizen op Hvar liggen direct aan zee en het hondenstrand is nooit ver weg! Vind hier hondenstranden op Krk, mooie hondenstranden op Brac en alle hondenstranden op Cres. Kleine baaien en officiële hondenstranden wisselen elkaar af aan de kust. De meeste stranden zijn rotsachtig, maar zo nu en dan vind je op de Kroatische eilanden ook honden-zandstranden.

Dog beach Lopari – Plaža za pse - Eilanden
Mooi, schoon en groot hondenstrand. De bodem in zee is fijn vlak hier. Voor zwemmers zijn, zoals gebruikelijk in Kroatië, zwemschoenen aan te raden. Honden kunnen hier lekker los rennen en ravotten. Adres: D100, 51554, Osor

Dog Beach Grabar auf Cres - Eilanden
Klein hondenstrand op Cres.

Hondenstrand Porat, Krk - Eilanden
Schoon en rustig strand met een kleine klif waar vanaf een duik genomen kan worden in het prachtige water. Naast het hondenstrand is een prachtig strand dat perfect is voor gezinnen.

Hondenstrand Njivice auf Krk - Eilanden
Een prachtig hondenstrand met kristalhelder water en bomen die de nodige schaduw bieden. Ook zijn er kleine baaitjes waar je beschut kunt liggen en wat privacy hebt.

Plaža Redagara voor honden - Eilanden
Een heerlijke plek op het strand van Krk. Het heeft een prachtig landschap, het water is er helder en er zijn in vergelijking met de andere plaatsen in de buurt weinig mensen. Heerlijk om ontspannen onder de bomen te liggen en naar de zee te luisteren! Adres: Bašcanska ul. 2, 51500, Krk.

Hondenstrand Punat - Eilanden
Mooi kiezelstrand op het eiland Krk dat verdeeld is in kleinere stranden. Geliefde plek voor windsurfers.

Hondenstrand Šilo - Eilanden
Leuke plek voor honden met helder water en goede toegang tot de zee. Een parasol is aan te bevelen, want het strand biedt geen schaduw.

Crikvenica Dog Beach - Eilanden
Op dit omheinde hondenstrand zijn drinkwater, vers water en hondenspeelgoed aanwezig. Het is mogelijk ligbedden en parasols te huren.

Hondenstrand Baska, Krk - Eilanden
Het strand is hier op sommige plaatsen vrij smal en de grote stenen maken het moeilijk om het water in te gaan. Zeker een aanrader, ook vanwege het mooie uitzicht!

Dog Beach Jadra - Eilanden
Een geweldig wild strand vol verborgen hoekjes waar je onbezorgd plezier kunt hebben met je hond. Het is ook een prima plek om te snorkelen of te duiken. De auto kan vlakbij geparkeerd worden.

Hondenstrand Gajac - Eilanden
Geweldig strand voor honden met fijne kiezels en kristalhelder water. Vergeet uw parasol en badslippers niet! Adres: 53291 Gajac.

Plaza Mišnjak - Eilanden
Het mooiste strand van Pag! Onofficieel strand dat ook met honden bezocht mag worden. Rotsen, stenen en een lastige afdaling naar het water, maar met het voordeel dat het hier niet zo druk is.

Hondenstrand Ugljan - Eilanden
Vlak strand met geleidelijk dieper wordend water. In het water zijn weinig stenen zodat honden veilig kunnen badderen. Adres: ul. otockih dragovoljaca, 23275, Ugljan.

Hondenstrand Ražanac - Eilanden
De enige plek in de omgeving van Ražanac waar u kunt zwemmen en zonnebaden met uw hond.

Hondenstrand Mrljane - Eilanden
Mooi strand met voldoende ruimte voor honden en hun baasjes! Het strand is schoon en voorzien van witte kiezels. Een groot voordeel is dat het pad heel geleidelijk naar het water leidt waardoor het niet direct diep is.

Hondenstrand Bartovica - Eilanden
Een heel mooi hondvriendelijk strand met enkele schaduwplekken. Het water wordt heel geleidelijk en langzaam dieper.

Tatinja - Hondenstrand Brac - Eilanden
Geweldig hondenstrand. Opvallend schoon en met genoeg ruimte voor iedereen! Het strand heeft iets grotere kiezelstenen en is over het algemeen heel rustig.

Hondenstrand Bol - Eilanden
Hondenstrand met stenen in Bol op het eiland Brac.

Hondenstrand Cres (Kroatische eilanden) - Eilanden
Hondenstrand met speciale hondendouche op Cres gelegen bij Café Timun.

Hondenstrand Punat (Kroatische eilanden) - Eilanden
Mooi kiezelstrand op het eiland Krk. Geliefde plek voor windsurfers.

Hondenstranden in de Kvarner Baai

Het vasteland van de Baai van Kvarner is een minder toeristische bestemming dan de Kroatische eilanden of de bekende badplaatsen in Istrië. Daarom is een vakantie in een vakantiehuis in de Kvarner Baai met hond een goed idee. Ook omdat de regio een aantal prachtige excursiebestemmingen en werkelijk prachtige hondenstranden biedt. Officiële hondenstranden zijn er in de Kvarner Baai wat minder veel dan in Istrië, maar ook in Kvarner hebben we een aantal hele leuke stranden gevonden voor u en uw hond(en)!

Dog Beach Mošcenicka Draga - Kvarner
Een heel mooi strand. Als je een paar meter verder loopt, kom je bij een prachtige rots waarop een platform is gemaakt waar u heel fijn kunt zitten. Ook is daarvandaan directe toegang naar zee.

Hondenstrand Lovran - Kvarner
Mooi hondenstrand dat zelfs is omheind! Het is hier mogelijk om in de schaduw te kunnen zitten.

Kantrida hondenstrand Rijeka - Kvarner
Leuk strandje met veel bomen zodat u samen met uw hond in de schaduw kan zitten. Met douches voor zowel mens als hond.

Hondenstrand Jadranovo - Kvarner
Klein rotsachtig hondenstrandje. Er zijn verder geen voorzieningen aanwezig. Adres: Obala 49, 51264, Jadranovo.

Monty's dog beach & bar - Kvarner
Perfect strand voor honden waar geen zee-egels zijn. Ligbedden en zonneschermen zijn er te huur. Ook is er een bar om iets te drinken te halen. Adres: Podvorska bb, 51260, Crikvenica.

Strandbar & strand voor honden Povile - Kvarner
Een heel mooi strand om te spelen en zwemmen met of zonder hond. Er is een leuke bar waar eten en drinken te koop is. Ook is er een beekje waar honden kunnen drinken en zich kunnen opfrissen.

Hondenstrand Opatija (Kvarner) - Kvarner
Omheind hondenstrand met ondiep water. Het strand is goed onderhouden en er is een douche aanwezig.

Brajdica Dog Beach Rijeka (Kvarner) - Kvarner
Kiezelstrand met douches, kleedhokjes en barretjes. Parkeren bij het strand is gratis.

Doricici Dog Beach (Kvarner) - Kvarner
Perfect strand voor honden en hun baasjes! Het hondenstrand is afgesloten zodat honden niet weg kunnen lopen. Ook is er een douche aanwezig.

Crikvenica Dog Beach (Kvarner) - Kvarner
Op dit omheinde hondenstrand zijn drinkwater, vers water en hondenspeelgoed aanwezig.

Hondenstrand Dalmatië

De meest zuidelijke regio van Kroatië, Dalmatië, is een bijzondere reisbestemming waar cultuur en een strandvakantie elkaar ontmoeten. Daarnaast biedt Dalmatië prachtige vakantiehuizen voor hondenbezitters in Dalmatië en ook enkele officiële hondenstranden. Naast de officiële hondenstranden vind je in Dalmatië tal van wilde stranden die je ook met de hond kunt bezoeken. De kilometerslange kust is voor grote delen heel origineel en mooi. In verlaten baaitjes kunt u een heerlijke dag aan zee doorbrengen. Meer informatie over vakantiehuizen in Dalmatië met honden en hondenstranden in Dalmatië vindt u in ons overzicht.

Hondenstrand Privlaka - Dalmatië
Een heel mooi hondenstrand met vaste parasols. Het strand heeft fijne kiezelstenen en de afdaling naar zee is heel geleidelijk.

Hondenstrand Nin - Dalmatië
Geweldig zandstrand voor honden dat gemakkelijk te bereiken is met de auto. Je kunt ruim 150 meter het water in lopen voordat het diep wordt. Handig is ook de speciale hondendouche die aanwezig is.

Hondenstrand Zadar - Dalmatië
Dit strand is ideaal voor honden. Er is veel schaduw en vanaf alle kanten van het eiland is toegang tot zee. Enige minpunten zijn dat er geen douches en toiletten zijn.

Hondenstrand Vodice - Dalmatië
Hondenstrand in het centrum van Vodice.

Hondenstrand Srima - Dalmatië
Klein hondenstrand in Srima.

Hondenstrand Rogoznica - Dalmatië
Mooi hondenstran in Rogoznica.

Strand voor honden Kastel Stafilic - Dalmatië
Klein hondenstrand naast het gewone strand waar honden snel het water in kunnen.

Hondenstrand Kaštel Štafilic - Dalmatië
Mooi strand voor honden. Het water is niet diep, dus perfect voor kleinere honden om lekker af te koelen. Een van de rustigste stranden in de buurt van Kaštela, zelfs in het hoogseizoen.

Hondenstrand Šetalište Brace Butir - Dalmatië
Hondvriendelijk strand met geweldig uitzicht. Het strand is wel smal en dicht bij de weg en er zijn geen schaduwplekken.

Duilovo Dog Beach - Dalmatië
Super hondenstrand bij Split. Voor mensen zijn er kleedkamers en douches. Klein kiezelstrand en betonnen platforms met trappen voor toegang tot zee.

Hondenstrand Omis - Dalmatië
Een mooi strand met prachtig uitzicht. Erg hondvriendelijk, er is bijvoorbeeld een speciale hondendouche. Adres: Ravnice 4, 21310, Omiš.

Hondenstrand Mimice - Dalmatië
Mooi strand, maar er is geen omheining voor honden die de neiging hebben weg te lopen. Adres: Prilaz moru 25, 21318, Mimice.

Hondenstrand Stomarica - Plaža Za Pse - Dalmatië
Klein strand waar honden ook kunnen zwemmen. Sommige dagen is er weinig ruimte om te liggen, omdat het strand maar zo’n 50 meter lang is. Een mooi plekje niet ver van de andere geweldige stranden! Adres: Put Luke 1, 21322, Brela.

Hondenstrand Oseka - Dalmatië
Een geweldig hondenstrand. Schoon strand, groot genoeg en met een mooi uitzicht. Het kost wat tijd om er te komen, maar het is de moeite waard. Er zijn borden die aangeven waar het gewone strand overgaat in het hondenstrand.

Hondenstrand Brela (Dalmatië) - Dalmatië
Klein hondenstrand in Brela.


Kent u dogcompare.nl al? Vergelijk en kies uit vele artikelen voor uw hond!
Deze website gebruikt cookies
Hondenopvakantie.nl en derde partijen, maken op onze website gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden (bijvoorbeeld het afstemmen van advertenties). Door op ‘Details’ te klikken, kun je meer lezen over onze cookies en je voorkeuren aanpassen. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.