Losloopgebieden en hondenstranden

Hier vind u een overzicht waar honden kunnen loslopen in Nederland en Duitsland. Deze wandelgebieden zijn afkomstig van allerlei bronnen zoals staatsbosbeheer, de ANWB en gebruikers die zelf gebieden toevoegen. Voor deze pagina zijn we vooral afhankelijk van ervaringen van hondenbezitters die leuke plekjes weten waar u met uw hond kunt wandelen. Weet u nog een aantal plaatsen die niet op de kaart staan? Laat het ons weten: hiervoor kunt u ons een e-mail sturen.

Let op: Uiteraard wordt de pagina regelmatig bijgewerkt, maar wij zijn bijvoorbeeld niet altijd op de hoogte of voor bepaalde losloopgebieden de regels veranderen en kunnen dus niet garanderen of de informatie altijd juist en actueel is. Natuurlijk is het wel zo dat we de losloopgebieden proberen uit te breiden, zodat er een zo'n compleet mogelijk overzicht komt van losloopgebieden in Nederland, Duitsland en wellicht nog andere gebieden.

Op zoek naar een vakantiehuis?

In eerste instantie is onze website bedoeld om hondenbezitters aan een vakantiehuis te helpen waar uw hond ook echt welkom is. Daarnaast tonen wij de losloopgebieden bij het betreffende vakantiehuis, zodat je daar ook lekker kunt wandelen met je hond. Heeft u interesse? U kunt meteen zoeken via ons zoekscherm of schrijf u zelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste vakantiehuizen op basis van uw voorkeuren in uw mailbox.

Hieronder vind u een overzicht van alle stranden en waterlocaties waar je lekker kunt wandelen en zwemmen met de hond.Losloopgebieden en hondenstranden in Nederland en Duitsland


Hondenstranden en losloopgebieden in Drenthe (Nederland)

Gieten
Bij gieten ligt een meer waar je lekker met de hond kunt wandelen en zwemmen.

Drents-Friese Wold, Wateren, Westerveld
Groot gebied op de grens van Friesland en Drenthe waar je lekker kunt wandelen.

Assen - Baggelhuizer plas
In Assen is er nog een prima lokatie waar honden lekker kunnen zwemmen: Baggelhuizer plas. Er is daar ook een strand waar mensen kunnen zwemmen, maar die is niet toegankelijk voor honden. Het honden strand is een paar meter verder op. Een echte aanrader!

Hondenstranden en losloopgebieden in Flevoland (Nederland)

Kuinre bos - Natte Neuzen Pad
Natte Neuzen Pad, wandeling van +/- een uur, er is een groot honden speel veld en een honden strandje ze kunnen hier heerlijk zwemmen en loslopen er is een pakeerplaats en er zijn picknick banken op het speelveld.

Deze wandeling staat ook in het A

Zeewolde - strand
Op het Erkemederstrand mag de hond op het speciale hondenstrand altijd loslopen. Tussen 1 november en 1 april mag dit over alle strand delen.

Meer info vind u op Erkemederstrand

Lelystad - de Zuigerplas
"De zuigerplas ligt midden in een bos waar honden het hele jaar los kunnen lopen.

Zie ook

Almere - strand
Op het strand van Almere kunnen honden het hele jaar loslopen. Let op: op andere stranden rond Almere zijn honden niet toegestaan en llopt u het risico op een bon.

Hondenstranden en losloopgebieden in Friesland (Nederland)

Harlingen
Van september tot mei mag de hond los aan het strand van Harlingen, de Westerzeedijk. Het is een klein, maar leuk strandje. Vanaf 1 mei moeten honden aan de riem gehouden worden.

Strand Vlieland
Honden mogen het hele jaar oslopen op het strand van Vlieland.

Strand Terschelling
Honden mogen het hele jaar loslopen op het strand van Terschelling.

Strand Schiermonikoog
Honden mogen het hele jaar oslopen op het strand van Schiermonikoog

Heerenveen - Oranjewoud
Helaas mogen de honden niet loslopen in het hele gebied, maar dit staat aangegeven bij de bordjes van staatsbosbeheer en deze route is 3,5km lang. De route begint bij restaurant Tjaarda waar je het bos in moet.

Leeuwarden - de groen ster
De Groene ster is een leuke plaats voor honden om los te lopen. Er zijn 2 losgebieden en een hondenstrandje. Zie ook De groene ster voor meer informatie.

De Heide - Heerenveen
Losloopgebied rond het Heidemeer waar de honden ook lekker kunnen zwemmen (hondenstrand)

Hondenstranden en losloopgebieden in Gelderland (Nederland)

Langs de "oude rijksweg van Ede naar Arnhem
Ede de Ginkelse Hei:afwisselend hei en bos, fantastisch uitzicht en overzicht met mega groot losloopgebied voor de honden.

Arnhem - park Sonsbeek en Zijpendaal
Binnen de parken Sonsbeek en Zijpendaal zijn losloopgebieden aangegeven.

Oosterbeek - Mariëndaal
Op het landgoed Mariëndaal kun je met je honden loslopen.

Beekbergen - Het Leesten
In het recreatiegebied "Het Leesten" bij Beekbergen is er veel gelegenheid om met de hond (los) te lopen. Er is een speciaal omheind hondenbos en een natte neuzenroute van circa. 2km.

Barneveld - Schaffelaarse bos
In het Schaffelaarse bos bij Barneveld kunnen honden loslopen en eventueel zwemmen (let op geen zwemwater voor mensen).

Bennekom - Bennekomse bos
In het Bennekomse bos is een losloopgebied tussen de prins Hendrijk weg, Oostereng en de Keijenbergse weg. Tevens is er een paaltjes wandeling rood (7,5km) welke kruist met die van geel (4,5km.)

Busloo - Wandeling om het meer
Bij Busloo ligt een groot meer waar je helemaal omheen kunt lopen. De honden mogenvan 15 oktober t/m 15 April rond het hele meer loslopen. Daarnaast is er een stuk bos waar honden wel aangelijnd dienen te zijn.

Zevenaar - De Nevelhorst
Klein recreatiegebied waar honden van 1 oktober tot 1 april overal mogen loslopen. Van 1 april tot 1 oktober mogen honden niet komen op de ligweiden en stranden.

Doetinchem - Landgoed Slangenburg
Rond landgoed Slangeburg is het goed vertoeven met de hond. Staatsbosbeheer heeft 4 paaltjesroutes uitgezet en honden kunnen hier loslopen. Op de Varsseveldse weg van Doetinchem naar Westendorp en Varsseveld mogen honden links van de weg niet loslopen.

Ede - Edese heide
Op de Edese heide bevindt zich een losloopgebied (grenst aan de N224) welke duidelijk is geflankeerd door borden. Tevens is er een wandelroute die deels door het losloopgebied gaat.

Maurik - Eiland
Bij het eiland van Maurik mogen honden het hele jaar loslopen.

Ermelo - Groevenbeekse hei
Op de Groevenbeekse hei bij Ermelo mogen honden loslopen.

Groesbeek - Groesbeekse bos
In een deel van het Groesbeekse bos mogen honden loslopen

Harderwijk - Strand Horst
Op het strand Horst mogen honden van 1 oktober tot 1 mei loslopen. Hierbuiten zijn ze niet toegestaan.

Harderwijk - Strokelbos
In het strokelbos mogen honden loslopen.

Heerde - Heerderstrand
In deze plas mogen honden lekker zwemmen. Hier mogen honden los van 1 oktober tot 1 mei. Het Zwolse bos is nabij voor een wandeling.

Nunspeet - Zandenbos
Hier kunnen honden vanaf een bepaalt punt loslopen van 1 oktober tot 1 mei: dit wordt aangegeven door een bord.

Putten - Strand Nulde
Hier kunnen honden van 1 oktober tot 1 mei los rondlopen en zwemmen op de stranden.

Hondenstranden en losloopgebieden in Groningen (Nederland)

Roden - Mensinge bos
Mensinge bos waar de honden nog los mogen lopen op een groot gedeelte. Een stuk is omheind en daar moeten de honden aangelijnd. Hier loopt ook vee te grazen.

Zie ook Mensinge

Kardinge
"Hier lig een recreatiegebied meteen hondenlosloopgebied. op sommige plaatsen moeten honden aangelijnd zijn. Er zijn routes van 3,4 of 12 km.

Lauwersoog
Rond het Lauwersmeer in Lauwersoog liggen een aantal losloopgebieden voor de hond. Tevens zou er ook een hondenstrandje aanwezig moeten zijn. De laatste tijd zijn er wel klachten rondim loslopende honden en onbekend is wat nu het beleid is.

Meer in

Steendam - Steendammerbos
Bij Steendam kun je door het Steendammerbos wandelen en dan langs het water heen en terug. Het Schilmeer is alleen toegankelijk voor honden tussen 30 September en 15 april.

Meer informatie kunt u vinden in het boekje "wandelen met de hond 3" (ANWB)

Hondenstranden en losloopgebieden in Limburg (Nederland)

Landgraaf - Brunsummerheide
Op de Brunsummerheide bij Landgraaf kun je lekker loslopen met de hond in een groot gebied.

Maaststricht - Sint pieter
Losloopgebied voor honden. Wellicht zijn er plannen om dit te sluiten, maar vooralsnog een mooi gebied om met de hond te wandelen.

Bergen - Maasduinen
In de Maasduinen te Bergen nabij Venray, kunnen de honden heerlijk loslopen. Ook is er een groot meer (Reindermeer)

Hondenstranden en losloopgebieden in Noord-Brabant (Nederland)

De herperduin
Bij vakantiepark de Herperduin vindt u uiteraard ook heerlijke wandelgebieden voor u en uw honden. Klik op de volgende link voor meer informatie.

Dongen - de Duiven toren van Dongen
Hier vind u de Duiven toren van Dongen. Hier ligt een mooi bos waar veel mensen hun vrije tijd doorbrengen. Er wordt met paarden gelopen, gefietst, gewandeld, noem maar op. Een groot stuk van het bos is losloopgebied waar de honden heerlijk kunnen ravotte

Staatsbossen - St. Anthonis
In de staatsbossen van St. Anthonis (Noord Brabant) mogen de honden ook loslopen, met uitzondering van het begrazingsgebied omdat daar schapen en Schotse Hooglanders loslopen. Er is ook een grote zwemplas aanwezig en bij de horecagelegenheden in het bos z

Bos naat recreatiepark "Het Vennebos"
In het bos naast het Landal park "Het Vennebos" is een bebosd gebied voorzien van wandelpaden en ATB routes. Het bos van staatsbosbeheer ligt ingeklemd tussen het park Het Vennebos, de snelweg A67 en de weg De Pals. Veelvuldig gebruikt door gasten van Het

Oosterhout/Dorst
"Op de volgende bosrijke gebieden bij Dorst mogen honden los lopen:

Breda - Liesbos
In het Liesbos tussen Breda en Etten-leur mogen honden op een groot gedeelte loslopen. Het bos bevat veel mooi bospaden waar de honden lekker kunnen loslopen.

Breda - de Chaamsche bosschen bij Chaam
Honden mogen het hele jaar loslopen aan de zuidwest kant van de Huisdreef in de Chaamsche bossen bij Chaam. Hier gelden wel een paar uitzonderingen: Het Putven en de Speelweide zijn niet toegankelijk voor honden. Tevens zijn er diverse wandelroutes.

Kaatsheuvel/Udenhout - Loonse en Drunense Duinen
"Honden mogen in het noordelijke en zuidelijke deel (tussen Kaatsheuvel en Udenhout) van het Nationaal park Loonse en Drunense Duinen loslopen. In het noordelijke deel ligt een hondenloslooproute van 3,5km en start bij restaurant ""De Roestelberg"".

Hondenstranden en losloopgebieden in Noord-Holland (Nederland)

Petten
Op het strand van Petten mogen honden tussen 1 oktober en 1 mei de hele dag loslopen. Na 1 mei moeten honden tussen 09:00 en 19:00 uur aan de lijn. Aan de zuidkant van Petten begint de dijk de Hondsbossche zeewering. Voorheen stopte het strand hier, maar dankzij het opspuiten van het strand kan je nu heerlijk doorlopen naar Hargen.

Alkmaar – Noord-Scharwoude en broek op langendijk
Hier ligt het recreatiegebied Geestmerambacht (S3 richting Schagen). Van Oktober t/m Maart kunnen honden hier loslopen. Tijdens andere maanden dienen honden te zijn aangelijnd en zijn ze niet toegestaan op de ligweides en stranden. Er is ook een meer waar

Aerdenhout - Naaldenveld
Hier ligt een klein bos waar honden tussen 1 augustus tot 1 maart kunnen loslopen. Dit zijn de tijden buiten het broedseizoen.

Amsterdam - Vondelpark
In het Vondelpark mogen officieel loslopen (indien is aangegeven dat dit niet mag). Het is echter wel zo dat het een druk park is en vele fietsers en voetgangs gebruik maken van de wandelpaden. Het is dus zaak om je hond goed onder controle te hebben. Ook

Amsterdam – Amsterdamse bos
In tegenstelling tot het Vondelpark is het hier wel leuk vertoeven met de hond. Het park ligt aan de rand van de stad en heeft diverse wandelroutes: deze zijn te downloaden van de offidiele site: http://www.amsterdamsebos.nl/ . Honden mogen op veel plaats

Amsterdam - Gaasperplas
Bij de Gaasperplas liggen diverse strandjes waar honden kunnen loslopen (niet officieel maar gedoogd). In de zomermaanden kun je niet overal komen met de hond vanwege de drukte.

Bergen – Berger bos, Bergen aan Zee
Honden mogen hier van 15 juni t/m 13 maart loslopen. Tijdens de andere maanden is het broedseizoen en moeten de honden worden aangelijnd. Vanuit het bos kan men ook naar het strand (Bergen aan zee) lopen.

Blaricum – Tafelberg
De Tafelberg is met 36,4 meter boven NAP en honden kunnen hier loslopen.

Bloemendaal aan Zee - strand
Vanaf het Strandpaviljoen Parnassia richting Ijmuiden t/m de bordjes “verboden voor honden”, kunnen honden het gehele jaar loslopen. Tussen 15 september en 15 mei mogen de honden over het gehele strand los.

Bussum/Hilversum – Het Spanderswoud
Honden kunnen in het Spanderswoud het gehele jaar loslopen op bijna alle plaatsen. Het Spanderswoud maakt deel uit van het Goois Natuurreservaat.

Haarlem- Haarlemmerhout
Tussen de wagenweg en de Fonteinlaan mogen honden loslopen. De Haarlemmerhout is wel een klein stadspark, dus alleen geschikt voor een korte wandeling.

Haarlemmermeer – Haarlemmermeerse bos
Hier mogen honden van Maandag t/m vrijdag loslopen. In het weekeinde dienen ze worden aangelijnd. Op de borden staat aangegeven waar de honden wel/niet mogen komen.

Haarlemmermeer – De groene Weelde
De Groende Weelde is een recreatie gebied naast het terrein van de Floriade. Het gebiede bevat veel bos, speelvelden en wandel/ruiterpaden. Op de paden en langs de slootkant mogen honden loslopen. Het gebied grenst aan het Haarlemmermeerse bos.

Hargen – Duingebied
Van 1 september tot 1 maart kunnen honden in de duinen loslopen.

Heemstede – Wandelbos Groenendaal
Dit bos bestaat uit 2 delen: 1 hondenbos en een deel waar honden zelfs niet aangelijnd mogen komen. Het hondenbos is omheind, dus honden kunnen niet zomaar weglopen. Tevens is er ook een kinderboederij.

Hilversum – De Hoorneboegse heide
Hier is een paaltjes wandeling uitgezet van 6 kilometer: honden mogen hier loslopen.

Hilversum – De Laapersheide
Een heide gebied waar honden tussen 15 maart en 15 juli moeten worden aangelijnd. Andere maanden mogen honden hier loslopen. Geschikt voor een korte wandeling aangezien het niet zo’n groot gebied is.

Huizen – Gooimeer/ Limitsche Heide
"In de buurt van het Gooimeer ligt een heel groot losloopgebied: het gebied bestaat uit een naaldbos en diverse akkers. Van 15 maart t/m/ 15 juli moeten honden worden aangelijnd op de Limitische Heide ivm het broedseizoen.

Ijmuiden – strand en duinen
Tussen 1 september en 30 april mogen honden op het gejele strand loslopen. Tussen 1 mei en 31 augustus zijn honden alleen in de duinen toegestaan en ten zuiden van het strandpaviljoen Beach Inn.

Bussum - Franse kamp
"Op de Franse Kampheide (ten noorden van de N236) mogen de honden het hele jaar los. Het is aan de zuidkant van Bussum bij de watertoren. Een stuk met bos en heide.

Hoorne Boegse heide
In Noord-Holland heb je verder nog de Hoorne Boegse heide, ten zuiden van Hilversum.

Callantsoog
Honden mogen van oktober t/m april los op het strand van Callantsoog.

Hondenstranden en losloopgebieden in Overijssel (Nederland)

Zwarte Dennen - Staphorst
Mooie wandeling door de bossen, honden mogen hier lekker los. Net nieuw aangelegd medio 2010. Is gemarkeerd met paaltjes en er zijn bankjes onderweg. Aan het begin van de JB Kanlaan (bij het spoor) is de parkeerplaats.

Hellendoorn - bos
In Hellendoorn (Overijssel, Nederland) achter hotel restaurant de Uitkijk, mogen honden los lopen in het bos. Er staat aangegeven tot waar. Ook is er een zandkuil waar de honden kunnen spelen.

Hellendoorn- diverse losloopgebieden
Ook in de gemeente Hellendoorn zijn losloop gebieden: www.hellendoorn.nl/docs/hondenlosloopgebieden.pdf

Hondenstranden en losloopgebieden in Utrecht (Nederland)

Austerlitz - Pyramide van Austerlitz
Bij de pyramide Austerlitz kun je prima wandelen met de hond. Dit is geen officieel losloopgebied, maar er is genoeg plaats en een mooie omgeving om met de hond te lopen. Tevens is er op de route een restaurant om lekker wat eten. Onze hondjes waren hier

Leersum
De route begint bij de voetbalvelden en vandaar gaat je het bos in. Hier ligt een geweldig gebied langs de bosrand en in het bos kun je samen met je hond lopen die daar los mag.

Deze route staat ook beschreven in het ANWB boekje "wandelen met je ho

Groot grasveld en "dode" arm van de rijn
De Gravenbol is een hondenlosloopgebied waar honden tevens kunnen zwemmen in een aftakking van de rijn.

Lange duinen - Soesterduinen
Bij de Soesterduinen kunnen de honden loslopen, maar dan wel bij de lange duinen.

Houdringe
Niet groot, maar het is er vaak druk en er is een mooie sloot waar de honden in kunnen.

Hondenstranden en losloopgebieden in Waddeneilanden (Nederland)

Texel
In de winterperiode (tussen 1 september en 1 maart) mogen honden op alle stranden van Texel los. In de zomerperiode (tussen 1 maart en 1 september) moeten honden op de bewaakte stranden aan de lijn, maar op de onbewaakte stranden mogen ze het hele jaar los.

Vlieland
Op het strand van Vlieland mogen honden het hele jaar door los. Honden zijn op alle stranden en ook in het bos rondom het dorp Vlieland welkom. En riem is niet verplicht.

Terschelling
Op de stranden van Terschelling mogen honden het hele jaar door los. Honden zijn op alle stranden en ook in het bos welkom. En riem is niet verplicht. In de duinen moet de hond wel aan de riem.

Ameland
Honden mogen op het strand komen. Op de bewaakte gedeeltes bij de strandovergangen moeten honden wel aangelijnd zijn. Op de overige gedeeltes moet de hond onder appèl worden houden.

Schiermonnikoog
Op het strand (met uitzondering van het Rif) van Schiermonnikoog hoeft uw hond niet aan de lijn en kunt u heerlijk met uw hond wandelen. Ook op vele andere delen van het eiland mag de hond los. Er zijn ook speciale wandelroutes beschikbaar.

Hondenstranden en losloopgebieden in Zeeland (Nederland)

Cadzand - strand
Op de stranden van Cadzand zijn loslopende honden toegestaan buiten het toeristen seizoen. Binnen het toeristenseizoen gelden de volgende restricties:

loslopen toegestaanvan 1 september tot 1 juni en tussen 19-10 uur mogen ze altijd los.

Me

Domburg - strand
Lekker wandelen met de hond op het strand van Domburg: De honden mogen tussen 15 september en 15 mei los.

Meer info vind u op strand domburg

Oostkapelle
In Oostkapelle kun je het hele jaar terecht met je hond op strand en in het mooie bosgebied van de Mantelinge.

Hondenstranden en losloopgebieden in Zuid-Holland (Nederland)

Rotterdam 
Het Maasvlaktestrand bij Rotterdam is een geweldig losloopgebied langs de randen van de nieuwe Maasvlakte van maar liefst 7 km lengte. Schoon en breed strand. Geschikt voor alle activiteiten. Veel parkeerruimte, zelfs zomers relatief gezien rustig. Honden mogen hier in de wintermaanden (oktober t/m april) overal loslopen. In de overige maanden geldt voor het zuidelijke deel van het strand dat honden alleen los mogen als er geen badgasten zijn. Op het noordelijke deel (dit is het activiteitenstrand) mogen honden het hele jaar los mits ze goed onder appèl staan.

Stellendam
Naast de haven van Stellendam bevind zich een fijn natuurstrand waar honden het hele jaar door los mogen rennen, zwemmen en ravotten. Het Deltastrand Buitenhaven begint links van de haven en is zo'n 2 km lang tot het strand „de Kwade Hoek“.

Hellevoetsluis
Hondenstrand in Hellevoetsluis

Rockanje - Haringvliet
Quackstrand - tussen Rockanje en de Haringvlietdam kunnen honden loslopen. Let wel op dat op sommige plaatsen de honden aangelijnd moeten zijn. P. bij Quakjesstrand. Onder voetganger tunnel door: Zandloper, tot het strand en rechtsaf. Losloopgebied.

Noordwijk aan zee Take2
"Tussen katwijk en Noordwijk kun je het gehele seizoen met de hond los. Bij Noordwijk ligt de strandtent 'Take2' waar de hond in het bijzonder welkom is en er altijd een bakje water klaar staat.


Leiden - de Leidse hout
In Leiden ligt de Leidse hout en dit is een leuk park waar je met het hele gezin terecht kan. Zo is er een wandelgebied en een groot uitlaatveld waar een hoop honden (los) kunnen rennen. Daarnaast is er nog speelgelegenheid en zijn er hertjes, geitjes en

Leiden - park Cronensteyn
In Leiden ligt het park Cronensteyn en daar kun je op de meeste plaatsen met de hond loslopen. Veel mensen laten hun hond hier ook uit en voor een maaltijd of een bakje koffie kunt u terecht bij restaurant Cronesteyn.

Zie ook Leiden - rondje om het golfterrein
Tussen de Merenwijk (Leiden) en Warmond, zit het golfterrein de "Kagerzoom"en rondom het golfterrein kun je prima wandelen met de hond. Veel mensen laten de hond daar loslopen. Let op want er zijn ook fietsers.

Wassenaar - de Wassenaarseslag
"Op het strand en in het duingebied bij de Wassenaarseslag kun je met de hond loslopen. Er zitten hier echter wel restricties aan: van 15 mei tot 1 september mogen honden pas vanaf 19.00 los op het strand lopen.

Meer info vind u op :

Noord-Kethel polder -Schiedam
In de polder kunnen honden lekker los lopen. Geen fietsers e.d. Wel ruiterpaden.

Elsenburgerbos - Rijswijk Zh
"In het Elsenburgerbos in Rijswijk mogen honden op een groot gebied loslopen. Alleen op de kinderspeelplaats zijn honden niet toegestaan.

Wilhelminapark - Rijswijk
"Het Wilhelminapark ligt op de grens van Rijswijk en de gemeente Voorburg/Leidschendam. Hier kunnen honden loslopen op de meeste plaatsen binnen dit recreatiegebied. Honden zijn echter niet toegestaan op de speelveldjes voor kinderen.

Overvoorde - Rijswijk
"In het park Overvoorde zijn ook honden toegestaan. Alleen op het veldje voor het park zijn honden niet toegestaan.

Vlietlanden - Voorschoten
In het zuidelijke deel van de Vlietlanden mogen honden loslopen. Tussen 1 april en1 oktober mogen honden niet op de strandjes en op de speelweiden komen en in de ovrige gebieden moeten honden aan de lijn. Raadpleeg de borden waar dit staat aangegeven.

Warmond/Oegstgeest - Klinkenbergerplas
Tussen Warmond en Oegstgeest ligt de Klinkenbergerplas. Honden mogen rond het meer grotendeels loslopen en tevens is er een klein hondenstrand. Tijdens het hoogseizoen dienen honden op bepaalde delen (bij het parkeerterrein) aangelijnd te zijn. Dit wordt

Noordwijk - Wantveld/Northgodreef
Ten noorden van Noordwijk zh ligt nog een lekker losloopgebied. Het ligt bij de Manege in de bocht tussen het Wantveld en de Northgodreef.

Amsterdam -Diemerbos
"Onderstaande deel van Amsterdam staat ook bekend als Gaasp en Diem, terug te vinden bij staatsbosbeheer.

Nordsee - Duitsland

Cuxhaven-Sahlenburg
Sahlenburg, vlak bij Cuxhaven, heeft 3 leuke hondenstranden. De honden mogen ook vrij door het wad lopen.  Het grootste van de drie losloopgebieden bied ook een aparte hondendouche.

Borkum Südbad
Fraai zandstrand vlakbij „Südbad" op Borkum.

Borkum Nordbad
Fraai zandstrand vlakbij „Nordbad" op Borkum.

Borkum
Een mooi hondenstrand met fijn wit zand tussen Jugendbad en FKK-strand gelegen.

Büsum
Aan het noordeinde en het zuideinde van het strand van Büsum mogen honden op het strand. In „zone 9“ mogen honden ook het water in. Op de dijk moet de hond aan de riem.

Krautsand
Een super strand voor de hele familie! Mooi zand en veel ruimte. Een aanrader!

Holmer Siel
Klein hondenstrand met de mogelijkheid tot zwemmen.

List
In List moeten honden aan de riem! Het strand bij paal 17 en 19 (FKK-strand) zijn voor honden vrijgegeven. Van 1 november tot 14 maart mogen honden op bijna alle stranden op Sylt komen.

Kampen
In Kampen zijn honden welkom bij Buhne 16 (FKK-strand) en bij Sturmhaube. Van 1 november tot 14 maart mogen honden op bijna alle stranden op Sylt komen.

Wenningstedt
In Wenningstedt mogen honden bij de camping (FKK-strand) en in het zuiden (Seestrasse) op het strand. Van 1 november tot 14 maart mogen honden op bijna alle stranden op Sylt komen.

Westerland 
In Westerland mogen honden bij Nordseeklinik en bij Baakdeel op het strand. Van 1 november tot 14 maart mogen honden op bijna alle stranden op Sylt komen.

Rantum
Rantum bied 5 hondenstranden. - Noord 15 (Campingplatz) - Zuid 5 (Henning-Rinken-Wai) - Zuid 9 Tadjem Deel/FKK Strand - Samoa/FKK-Strand. Van 1 november tot 14 maart mogen honden op bijna alle stranden op Sylt komen.

Hörnum
Op Hörnum mogen honden aan twee plekken op het strand. Bij de Aralsteg en op het FKK strand bij „Kap-Horn“. Van 1 november tot 14 maart mogen honden op bijna alle stranden op Sylt komen.

Norderney Weiße Düne
Aan de oostkant van „Weiße Düne“ ligt een hondenstrand. Honden moeten aan de riem tussen 1 maart en 31 oktober.

Norderney Oase
Op het gedeeltelijk FKK strand van „Oase" mogen honden ook spelen en wandelen. Honden moeten aan de riem tussen 1 maart en 31 oktober.

Norderney Weststrand
Het Weststrand in zuidelijke richting is ook voor honden geschikt. Honden moeten aan de riem tussen 1 maart en 31 oktober.

Baltrum
Fraai hondenstrand aan het einde van het strand, bij stranddeel „D“, overgang bij Starks Strandladen. Honden moeten aan de riem.

Langeoog
Het hondenstrand van Langeoog ligt in het westen van het eiland. Op Langeoog moeten honden, met uitzondering van dit strand, altijd aan de riem.

Spiekeroog
Op Spiekeroog moeten honden altijd aan de riem ivm het natuurgebied Waddenzee. Alleen an het hondenstrand mogen honden los lopen. Toegang naar het hondenstrand via de oostkant van het hoofdstrand.

Wangerooge
Bij overgang Bootsweg is een hondenstrand waar honden onder toezicht vrij mogen lopen en spelen.

Norden
Fraai hondenstrand. Honden mogen zonder riem lopen. Er is een hondendouche, bij laag water veel modder!

Hooksiel
Mooi zandstrand, afgezet hondenstrand en goede parkeermogelijkheden direkt achter de dijk.

Otterndorf
Naast het familiestrand, vlak bij de camping, ligt een klein hondenstrand met ondiep water.

Schilling
Super hondenstrand, Veel ruimte en heel schoon. Er is altijd een rustig plekje tussen de duinen te vinden.

Pellworm
Op Pellworm zijn 3 hondenstranden: Badestrand Schütting, Badestrand Süderkoog en Badestrand Hooger Fähre. Honden mogen zonder riem lopen.

Stinteck
Aan de zuidkant van het strand ligt een mooie hondenstrand. Honden moeten wel aan de riem.

Ostsee - Duitsland

Bastorf
In de richting van Kühlungsborn ligt een 4 km lang zandstrand waar honden toegestaan zijn en zelfs los mogen lopen.

Insel Poel
Op het eiland Poel is een klein hondenstrand. Honden moeten wel verplicht aan de riem.

Heringsdorf
Een rustige hondenstrand vlakbij Bansin. Ook kunnen strandkorven gehuurd worden.

Glowe
Leuke hondenstrand, wel druk in het hoogseizoen en bij mooi weer. Buiten het hoogseizoen zijn alles stranden op Rügen voor honden vrijgegeven.

Binz
Een mooie, ruime strand voor honden en hun bezitters. Buiten het hoogseizoen zijn alles stranden op Rügen voor honden vrijgegeven.

Sellin - Rügen
In het zuid-oosten van het eiland Rügen, bij Sellin is een fraaie hondenstrand te finden.

Lubmin, Aufgang 1
Hondenstrand „Aufgang 1“ bij Lubmin is een rustige en ruime strand. Honden kunnen hier heel goed zwemmen en dollen.

Lubmin
Rustige en ruime hondenstrand.

Trassenheide
Het strand van Trassenheide op Usedom is een paradijs voor hondenbezitters. Fijn zand en schoon ondiep water maken en dagje strand tot een belevenis.

Grömitz
Op het strand van Grömitz mogen honden het hele jaar door spelen en zwemmen. Het strand is 1.7 km lang en er geldt opruimplicht. Het strand ligt aan het einde van het noordstrand in richting Lenste.

Kappeln
Schoon strand, zand maar veel stenen in het water. WC’s en douches aanwezig. Entree kost 2 Euro per dag, honden zijn gratis.

Scharbeutz
Super hondenstrand, strandkorf-verhuur en mogelijkheid om drankjes te kopen. Wc’s op ca. 200 m afstand en parkeren op 100 m afstand mogelijk.

Wallnau
Een zwem- en hondenstrand inclusieve strandkorf-verhuur. Een fraai gelegen strand op Fehmarn.

Travemünde
Bij het „Brodenter Ufer“ in Travemünde ligt een hondestrand. Honden mogen loslopen. Ook op de „Priwall" mogen honden, mits aan de riem, dollen en spelen.

Zingst
In Zingst, bij de strandovergang 5 en 11 ligt een goed verzorgde hondenstrand. Het is in het hoogseizoen wel erg druk.

Dierhagen
Ook bij Dierhagen ligt een mooi hondenstrand. Klein maar fijn!

Rostock
Bij Strandpaal 32 ligt het hondenstrand van Rostock. Het strand is schoon, maar er liggen veel stenen. Parkeren kan op het grote parkeerterrein langs de „Hauptstraße“.

Dassow
Op loopafstand gelegen is deze natuurstrand bij Dassow. Mooi uitzicht over de "Lübecker Bucht“ en Travemünde. Ondiep water een een zandbank om op te spelen maken dit gebied tot een pareltje onder de hondenstranden.


Kent u dogcompare.nl al? Vergelijk en kies uit vele artikelen voor uw hond!
Hondenopvakantie.nl plaatst cookies om de gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit te verhogen. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring.