Zoek vakantiehuizen in Frankrijk

Voor een zorgeloze vakantie met je hond!


Laagste prijs garantie
Snel & direct boeken
Garantie ANVR, SGR en Calamiteitenfonds
Veilig online boeken


134 reviews
gemiddeld 8.4

"niks gehoord;"
meinster, wolvega

Beste beoordeelde vakantiehuizen met hond in Frankrijk

Kies uit meer dan 4100 vakantiehuizen in Frankrijk: Kies uit de vele regio's zoals de Provence, Bretagne, de Jura en vele andere districten. Daarnaast biedt Frankrijk vele luxe vakantiehuizen en diverse vakantieparken in het zuiden van het land.


Altillac - Limousin - Frankrijk 10 


  max. 8 Personen
Geen Wifi
 1 honden
1 Week vanaf:
€1041 
Saint Cassien/Monpazier - Dordogne - Frankrijk 10 


  max. 6 Personen
Wifi aanwezig
 2 honden
1 Week vanaf:
€1119 
Pont-De-Barret - Drôme - Frankrijk 10 


  max. 2 Personen
Wifi aanwezig
 1 honden
1 Week vanaf:
€738 
Montbrun-des-Corbières - Languedoc-Roussillon - Frankrijk 10 


  max. 7 Personen
Wifi aanwezig
 1 honden
1 Week vanaf:
€795 
la Neuville-aux-Joûtes - Champagne Ardennen - Frankrijk 10 


  max. 10 Personen
Wifi aanwezig
 2 honden
1 Week vanaf:
€666 
Eyragues - Provence/Côte d~Azur - Frankrijk 10 


  max. 12 Personen
Wifi aanwezig
 1 honden
1 Week vanaf:
€5028 

Uw honden mee naar Frankrijk? Waar moet ik op letten?

Wanneer u naar Frankrijk gaat met uw hond, dient u met het volgende rekening te houden:

  • Uw honden dienen ingeënt te zijn tegen hondsdolheid(Rabiës), de eerste keer minstens 21 dagen voor vertrek.
  • Honden jonger dan 3 maanden mogen het land niet in
  • Een identificatiechip en EU-dierenpaspoort zijn verplicht
  • Let op(!): Rassen zoals Pitbulls, Rottweilers, Staffordshire terriers, Mastiff en kruisingen Tosa zijn in Frankrijk verboden of er gelden hele strenge regels(!). Deze kun u vinden op de website van de “Société Centrale Canine” . Voor meer informatie kunt u de site van het LICG bezoeken .

Deze regels gelden dus ook als u op doorreis bent(!)

Durf de culturele en natuurlijke onderdompeling aan!

Bent u een echte cultuur- en/of natuurfanaat of is een van uw reisdoelen het ondekken van locale gewoontes en/of flora? Dan zult u geen genoeg krijgen van Frankrijk. Dit land beschikt over vele verschillende culturen en landschappen die menig zult doen verbazen. Het Baskenland, de Bretagne, de Provence en de Elzas zijn maar enkele voorbeelden van de culturele en natuurlijke diversiteit van het land.


Het Baskenland: een regio apart

Het Baskenland is gelegen aan het westen van de Pyreneëen en aan de Golf van Biskaje en behoort bij Frankrijk en Spanje. Dit gebied bestaat uit zeven provincies; vier in Spanje, drie in Frankrijk en belangrijkste stad van het Frans Baskenland is Bayonne. De officiële voertaal naast het Frans en Spaans is Baskisch en de locale bevolking is trots op haar regio en gewoontes. Naast dit biedt dit gebied natuurlijke trekpleisters aan zoals de Kloof van Kakuetta en andere natuurlijk schoon waar u geen genoegen van zult krijgen. Profiteer samen met u hond van de bijzondere cultuur- en natuurrijk gebied en geniet van de unieke ervaring die een verblijf in het Baskenland zal zijn.


Ontdek de Keltische en prehistorische overblijfselen in Bretagne

In het westen van Frankrijk ligt de Bretagne , een gebied met een eigen identiteit, cultuur, taal en tradities. Het gebied wordt door de locale bewoners ‘Breizh’ genoemd en is vooral bekend om de overgebleven sporen van de Kelitsche cultuur zoals de locale taal, het Bretons, en de vele prehistorische monumenten. De grootste steden zijn Rennes, Brest en St. Malo en deze westelijke regio van Frankrijk organiseert jaarlijks festivals om de importantie van de locale cultuur te benadrukken. Naast de vele culturele trekpleisters is dit gebied ook voor natuurliefhebbers de moeite waard om te bezoeken. De bosgebieden op de eilanden die Bretagne rijk is zoals het eiland Bréhat (ook wel het bloemeneiland genoemd, en Belle-Ile.


De Provence: natuurlijk cultuurrijk

In dit zuidoostelijk deel van Frankrijk is aan cultuur geen gebrek. Dit gebied staat bekend om haar vele zonuren per jaar, schattige steden, lavendel en bijzondere manier van leven van haar inwoners. De grootste steden van deze provincie zijn Marseille, Nice, Aix-en-Provence en Toulon en er zijn nog enkele achtergebleven sporen van de Romeinse en Gotische tijd te zien. Deze regio die ook bekend staat als het grootste rosewijn producerend gebied, huisvest trotse inwoners die hun eigen ‘way of life’ hebben. Iedereen neemt er zijn tijd en vergeet niet van het leven te genieten. Bent u een fan van de natuur? Vergeet dan niet de vele eindeloze vlaktes, prachtige berglandschappen, woeste canyons en de uitgestrekte kustlijn te bezichtigen samen met uw viervoeter.


De Elzas: Waar de Franse en Duitse cultuur samenkomen

Deze geschiedenisrijke regio ligt in het noordoosten van Frankrijk en staat bekend om de mix van de Franse en Duitse cultuur, de sporen van de Wereldoorlogen en wijn/ Cremant. De grootste steden van deze regio zijn Strasbourg, Colmar en Selestat. De mengelmoes van culturen is vooral de merken aan de locale taal, het Elzassisch. Deze taal taal wordt tegenwoordig alleen door de oudere generaties gesproken, de jongeren spreken over het algemeen Frans.

De natuurparken ‘Parc Naturel Régional des Ballons des Vosges’ en ‘ Parc Naturel Régional des Vosges du Nord’ moet u zeker bezoeken indien u een natuurliefhebber bent of gewoonweg geïnteresseerd bent in de locale flora en fauna. Naast dit biedt de Elzas beboste hellingen, bergen en uitgestrekte vlakten, kronkelende rivieren, prachtige meren en watervallen aan. Kortom: genoeg om een onvergetelijke vakantie met uw hond te beleven!

Naast deze prachtige regio’s van het land heeft Frankrijk uiteraard veel natuurlijk schoon te bieden. En wat geeft dit land meer karakter dan haar prachtige en variërende gebergten? Hieronder vindt u enkele van de mooiste gebergten die u zeker niet voorbij moet rijden!


De Franse Ardennen

De Franse Ardennen zijn het uiterste van de Belgische Ardennen en bieden vele mogelijkheden tot outdoor activiteiten. Fiets, wandel met uw hond door dit prachtige landschap of durf de uitdaging aan en doe extremere activiteiten als survivalen of naar een adventure park gaan. Naast dit kunt u met uw hond in alle rust genieten van de locale cultuur en gastronomie. Neem ook de tijd om eens echte Champagne te drinken of andere locale producten te proeven!


De Jura

Dit oeroude gebergte ligt tussen Frankrijk en Zwitserland en is voor 40 procent bebost. Het Juragebied bestaat uit opvallende bergplooien, grotten, eigenaardige waterstromen en zoutformaties. Vergeet dus niet om al deze vreemde natuurverschijnselen te bezichtigen! Aan buitenactiviteiten is er in deze regio geen gebrek dus profiteer ervan en wandel, fiets of maak een excursie in de Bergen. Ook is er voor cultuurliefhebbers genoeg te doen; bezoek de oude hoogovens, musea of een van de vele kastelen die er te vinden zijn!


De Alpen

Het belangrijkste gebergte van Frankrijk is zonder twijfel een van de grootste toeristische trekpleisters van het land en zelfs van de wereld. Jaarlijks trek dit gebied vele duizenden toeristen en niet alleen tijdens de wintermaanden. De Alpen strekken zich van de Middellandse Zee kust in Frankrijk tot Slovenië. Wat mensen niet weten is dat deze regio buiten de wintersportperiode ook zeer aantrekkelijk is. Vele toeristen komen buiten de winterperiode om eens goed tot rust te komen en te genieten van aanwezige flora en fauna. Doe eens anders dan de rest en probeer verschillende bergsporten uit die in de Alpen te beoefenen zijn. Naast dit kan er uiteraard heerlijk gewandeld en gefietst worden in dit gebied, of andere activiteiten die uw verblijf in de Alpen nooit zullen doen vergeten.


De Pyreneeën

In het zuidwesten van het land vind u dit deze natuurlijke grens die Frankrijk van Spanje scheidt. Dit gebergte is een droom voor elke liefhebber van de natuur of outdoor fanaat door haar diversiteit in flora en fauna en mogelijkheden tot buitensporten. Naast skien en bergbeklimmen kan er heerlijk gewandeld en gefiets worden. Indien u de tijd heeft kunt u samen met uw viervoeter ook eens Spanje en Andorra bezoeken voor een overgetelijke culturele ervaring!

Populaire zoekopdrachten in Frankrijk