Reizen met uw hond binnen de EU

Indien u uw hond mee wilt nemen naar een land binnen Europa, heeft u te maken met de wet- en regelgeving binnen Europa. Sinds de eenwording is een hoop centraal geregeld, maar per land zijn er uitzonderingen. De regels per land kunnen veranderen, dus controleer altijd (bijv. bij de ambassade) of dergelijke regels nog van toepassing zijn.Voor landen binnen de Europese Unie gelden in ieder geval de volgende regels voor het vervoer van honden:
  • Een Europees dierenpaspoort.
  • Vaccinatie tegen hondsdolheid (Rabiës). Voor het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Zweden of Malta gelden aanvullende eisen zoals een bloedonderzoek. Vraag dit na bij uw dierenarts.
  • Identificatie: chip of tatoeage. Voor sommige landen is een chip overigens verplicht.
  • Indien u met meer dan 5 dieren reist, kunnen er andere regels gelden.

De informatie is afkomstig van het Landelijk informatiecentrum gezelschapdieren (LICG). U kunt hier altijd de meest actuele informatie raadplegen wanneer u met uw hond op vakantie gaat. Op deze site kunt u ook de invoerregels per land raadplegen.

Hondenopvakantie.nl plaatst cookies om de gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit te verhogen. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring.