Knus vakantiehuisje in Laaksum op 150 m van het IJsselmeer

Add to favourites

Accommodatie details

Huiscode:
NL-8721-01
2 Non Smoking

Aantal sterren:
Klantwaardering:
7,8 (71 reviews)
Type:
Vakantiehuis
Regio:
Friesland
Plaats:
Warns
Omheinde tuin:
Ja
Wifi:
Ja
Op een vakantiepark:
Nee
Afstand tot strand:
25,00 km
Personen:
6
Honden:
2
Slaapkamers:
3
Badkamers:
1
Oppervlakte:
115m²

internet
dvd speler
magnetron
tv
vaatwasser
hondenmand
hondenschaal
kinderbed
kinderstoel


Beschrijving
Verblijf in dit knusse vakantiehuis in het Friese Laaksum, op ongeveer 150 m van het IJsselmeer. Je kunt 2 huisdieren meenemen en er zijn 3 slaapkamers die maximaal 6 volwassenen, 2 kinderen en een baby kunnen accommoderen. Dit verblijf is ideaal voor gezinnen. Je kunt de dagelijkse boodschappen halen bij de supermarkt in Stavoren (5 km) en bij de haven zijn 2 kleine restaurantjes (150 m). In de omgeving kun je (kite-)surfen, vogels spotten in het vogelreservaat, wandelen door de bossen of zeilen, vissen en zwemmen bij de Friese Meren (5 km). De accommodatie is voorzien van een badkamer met een ruime douchecabine, een dubbele wastafel en een 2e toilet. Als je een avond niet uit eten wenst te gaan, kun je zelf een heerlijk diner bereiden in de keuken met onder andere een combimagnetron en een Nespresso-apparaat. De tuin met barbecue en loungeset is sfeervol ingericht en de kinderen kunnen zich vermaken in het weiland en het privébos. Voor regenachtige dagen is er een Wii-gameconsole en er zijn 2 tv's met een YouTube- en Netflix-account. Zowel het huis als de bijbehorende weiland is omheind en je vindt een picknicktafel aan de voorzijde. Je vindt de bushalte op 150 m van de accommodatie.

Belangrijk
Betreffende COVID-19: Gasten voor dit vakantiehuis worden alleen geaccepteerd als zij kunnen voldoen aan de Corona-maatregelen en -eisen zoals die door de lokale overheid worden gehanteerd. Aangezien de Corona-maatregelen in de loop der tijd veranderen, verzoeken wij u de maatregelen kort voor vertrek nogmaals te controleren. Houd er rekening mee dat in de meeste landen en/of regio's COVID-19 maatregelen van kracht zijn. Wij adviseren u hiermee rekening te houden bij het boeken van uw vakantiehuis, aangezien een wijziging in de restricties in het algemeen geen geldige reden kan zijn om de boeking kosteloos te annuleren.
Instructie Vakantiehuis "Het Achterend" in Laaksum
Contactpersoon: Mark van den Eshof
Laaksum 28
8721 EW Warns
0031(0)6-25091498
e-mail: eenvakantiehuisinfriesland@gmail.com

Route naar het huis:
Het huisje ligt 5 km onder Stavoren aan het IJsselmeer.
Per openbaar vervoer: er is een treinstation in Stavoren, ook de veerboot uit Enkhuizen komt hier aan. Vanaf het station vertrekt aansluitend op de trein (kwart over) de buurtbus naar Laaksum, tot 20.15 en niet op zon- en feestdagen.

Per auto vanaf het zuiden en oosten: Afslag Lemmer, richting Balk, bij de tweede rotonde bij Balk naar links (3/4), vervolgens de vierde afslag links, richting Stavoren/ Hemelum/Warns, de N359. De weg volgen en bij de T-splitsing (garage) in Warns naar links. Bij het einde (IJsselmeer) naar rechts en even verderop rechts (+/- 200m) ligt "Het Achterend" nr. 28. Vanuit het Noorden de N359, afslag Stavoren/Hemelum/Warns, verder zie bovenstaand.

Bij aankomst:
Parkeren kan op de inrit voor het tweede hek. Niet op het terrein rijden, je komt vast te zitten en je vernielt het pad. Bij het huis lopen vaak schapen dus graag dit hek goed gesloten houden en ook de poort en het hek naar de binnentuin gesloten houden, anders eten de schapen de planten op.

De schoonmaakster laat meestal de deur open en de sleutel op de keukentafel liggen. Zo niet, dan ligt die in de sleutel die ligt in de sleutelkluis, die hangt bij de voordeur, code 1985. Aankomst vanaf 16.00 uur, niet eerder ivm de schoonmaak!

Over het huis:
Het huis is de achterste helft van een dubbel. Het ligt door de kop-staart bouw van het huis geheel vrij, aan de rand van het dorpje met uitzicht tot aan de horizon. Het IJsselmeer met het haventje van Laaksum ligt aan de andere kant van de dijk op 150 meter afstand. Het huisje ligt in een gebied wat is uitgeroepen tot landschapspark en u kunt hier dan ook eindeloos wandelen, fietsen of toeren met de auto. In het IJsselmeer kan er gezwommen, ge(kite)surfd, gezeild en gevist worden. Tevens zijn de Friese meren op 3 km afstand en de bossen in Rijs 3 kilometer verderop. Bekende Friese dorpjes als Stavoren, Hindeloopen, Workum zijn allen op binnen een straal van 10 km.

Handdoeken, lakens, slopen, theedoeken (er is wel een vaatwasser, wasmachine en wasdroger) moet je zelf meenemen. Er zijn 1 en 2 persoonsdekbedden en dekens. In de slaapkamer boven staat een tweepersoonsbed en een kinderbedje, in de slaapkamer beneden een stapelbed en een tweepersoons bed. In de tweede slaapkamer beneden staat ook een tweepersoonsbed (en televisie)

Het huis heeft CV verwarming en een houtkachel. Hout voor de houtkachel is in de directe omging te koop, zoals bij Fixet in Balk of de Coop in Stavoren. De aanwezige houtvoorraad is voor privé gebruik. Er is een wifi aansluiting, de code is "Laaksum28!" de aansluiting is "Het Achterend".

Er is een muziekinstallatie met I phone/I pod ingang en bluetooth. Er zijn twee HD Satelliet televisies met alle bekende kanalen, Nederlands en Duits. Er is ook NETFLIX en een DVD speler. Voor de televisie in de slaapkamer heb je zowel de afstandsbediening van de televisie nodig als van de decoder. Als je de decoder aanzet duurt het even voordat er beeld is.
Er liggen veel CD's, DVD's en spelletjes in het huis, deze zijn vrij te gebruiken maar uiteraard niet om mee te nemen.

In de keuken is een combi-magnetron/oven, grote ijskast met vriesvak, koffiezet apparaat, nespresso en een vaatwasser. Graag de gebruikte voorraden in het huis ook weer aanvullen zoals koffie, koffiefilters, thee, vaatwastabletten, vuilniszakken, enzovoort. Er is een terras (plus meubilair), BBQ, picknicktafel, omheinde binnentuin, en een hectare privé weiland met een vijver en een stukje bos.

Huurder is verplicht de schade te vergoeden of te (laten) herstellen, die hij of iemand waarvoor hij aansprakelijk is heeft veroorzaakt. Deze verplichting geldt eveneens voor schade veroorzaakt m.b.t. de omliggende terreinen en/of de roerende goederen, die aan de huurder ter beschikking zijn gesteld. Huurder verplicht zich omwonenden geen hinder of overlast te bezorgen.

Indeling:
Een week: vrijdag 16.00 tot vrijdag 10.00 uur
Midweek: maandag 16.00 tot vrijdag 10.00 uur
Lang Weekend: vrijdag 16.00 tot maandag 10.00 uur
Weekend: vrijdag 16.00 tot zondag 20.00 uur

Huisdieren
Huisdieren zijn toegestaan in het huis (max 2), mits u e.e.a. na afloop goed schoon maakt en de honden niet achter de schapen aangaan. Honden horen niet op de bedden en de banken!

Nood.
In geval van nood bel 112, telefoon is bij de snackbar in de haven. Bij calamiteiten aan het huis (ook) de eigenaar waarschuwen; 06-25091498.

Overlast
Het is niet toegestaan overlast te veroorzaken naar de buren, in en buiten het dorp. Huurders waar klachten over vernomen worden, worden hier op aangesproken en zullen in het vervolg worden uitgesloten van de mogelijkheid het huis te huren.

Reparatie
U bent verplicht de zaken die door uw schuld kapot gegaan zijn te (laten) repareren of te vervangen. Bij schade moet u de eigenaar informeren.

Vliegen en Muggen.
U heeft een huisje gehuurd midden op het platteland in Friesland. Er lopen schapen en koeien en u zit direct aan het IJsselmeer. Vliegen en muggen horen daarbij, zeker in de zomer. Alle ramen en de deur zijn voorzien van horren, hou deze ook goed dicht. De muggen komen meestal pas tegen de schemering. Een goede muggenolie doet wonderen. Gelieve niet de muggen en vliegen tegen muren en plafonds dood te slaan, wij moeten iedere winter opnieuw alles witten door mensen die dit wel doen. Er liggen elektrische vliegenmeppers in het huis, op batterij en elektrische vliegenlampen. Als je de vliegenmepper tegen een mug of vlieg aanhoudt (en het knopje indrukt) dan zijn ze dood, je hoeft er dus niet mee te slaan.

Bij Vertrek.
1. Het huisje dient na afloop bezemschoon en opgeruimd achter te worden gelaten, gezogen en vrij van afwas. De schoonmaakster zal alle vloeren dweilen, douche en toilet schoonmaken, ramen zemen e.d.
2. Gebruikte spullen (koffie, thee, zeep, filters, vaatwastabletten, etc.) aanvullen.
3. Vuilnis deponeren in de zwarte containers bij het hek.
5. De kussens van de loungeset graag in kussenbox leggen.
6. Huisje afsluiten, sleutel in de sleutelkluis. Code 1985.

Eén keer per 14 dagen wordt de vuilnis door de gemeente opgehaald, op donderdag ochtend. U kunt ook van die mogelijkheid gebruik maken, dan wel de afval container(s) aan de overkant van de weg zetten, met de opening aan de wegzijde, anders wordt die niet geleegd. Het rooster hangt in het aanrechtkastje.

De Omgeving:

Bezienswaardigheden.
In de regio zijn tal van bezienswaardigheden en uitstapjes te maken. In de woonkamer vindt u een stapel informatie folders in twee mappen wat er zoal te doen is. Aan te bevelen zijn een bezoek aan Stavoren, Hindeloopen en Workum (het Jopie Huisman Museum). De VVV aan de haven in Stavoren kan u eventueel meer (actuele) informatie verschaffen. Graag de folders terugleggen. Voor de kinderen is een aanrader het Sybrandys Kinderpark in Oudemirdum (5 km) of een boottocht naar het openluchtmuseum in Enkhuizen, vanuit Stavoren. In de omgeving kunt u eindeloos fietsen en wandelen. Daarnaast is het in de bossen bij Rijs (5 km) prachtig wandelen.

Boodschappen.
Dichtstbijzijnde winkels zijn te vinden in Stavoren (5 km), hier is een COOP supermarkt, slager, slijterij e.d.

Fietsen (verhuur).
Bakker Fietsverhuur
Smidstraat 16
8715 HS Stavoren, 0514-681288

Vissen.
In de omringende vaarten en sloten is het prima viswater (op loopafstand). Ook in het IJsselmeer (rondom de haven en op de havenpieren) wordt veel gevist. In de directe omgeving liggen de Friese Meren. Denk aan een vergunning.

Zeilen (verhuur)
U kunt zeilboten huren om op de Friese Meren te zeilen bij zeilschool de Morra in Hemelum, tel: 0514-581700

Zwemmen.
U kunt bij het huisje zwemmen in het IJsselmeer.
Verderop bij het rode klif (2km richting Stavoren) zijn ook wat kleine strandjes.

Bij problemen kunt u terecht bij de eigenaar: 06-25091498.
Het is altijd leuk als u een reactie achter laat in ons gastenboek en op de website waar u geboekt heeft.

Alvast een fijn verblijf gewenst,

Vriendelijke groet
Mark van den Eshof
Meer info 

Indeling
Parterre: (woonkamer(TV(satelliet), kachel(hout), DVD-speler, stereo-installatie), woonkeuken(combimagnetron, afwasmachine, koel-/vriescombinatie), slaapkamer(2-pers. bed, stapelbed), slaapkamer(2-pers. bed, TV), badkamer(douche, wastafel, toilet)) Op de 1e etage: (slaapkamer(2-pers. bed, kinderbed)) hal, bijkeuken(kinderstoel, hondenmand, hondenschaal), wasdroger, wasmachine, verwarming(CV), binnenplaats(privé), tuin(privé, omheind), tuinmeubilair, BBQ, parking


  Het vakantiehuis
  Andere huizen in de buurt (zoom uit voor meer huizen)
  Losloopgebieden


Bos:
2,00 km
Centrum:
5,00 km
Meer:
-
Supermarkt:
5,00 km
Restaurants:
5,00 km
Openbaar vervoer:
5,00 km
Uitgaan:
5,00 km
Aan zee:
25,00 km


Heeft u vragen?

Ervaringen met honden voor deze accommodatie

Ms Jücker - aankomst: 18/9/2020
Niet schoon! Goed voor hondenbezitters! Mooie omgeving, als je van rust houdt ...!


Mr Suijkerbuijk - aankomst: 22/6/2018
Accomodatie was muf. Dekbedden stonken naar schimmel, zat schimmel in de badkamer en vriesvak koelkast. Weiland ernaast was wel heel lekker voor de honden. Reactie: Belvilla: De schoonmaakster maakt het huis iedere keer zorgvuldig schoon. Ook de dekbedden worden gewassen. De badkamer is nieuw en er is geen schimmel aanwezig.


Ms Schippers - aankomst: 9/10/2017
Super leuke vakantiehuis, erg leuk om te verblijven met onze 3 harige (2 Labradors en een teckel). Alles is ontworpen om s "zijn goed met honden voelen. Kleine omheinde tuin allergrootste eigen tuin met schapen, die bijna hun hoofd te brengen door het raam woonkamer, it" is geluk. Natuur en rust wachten op u, een prachtig landschap. de directe nabijheid van het IJsselmeer, een traktatie voor het zwemmen voor honden. Enige nadeel bij enkele gebruiksvoorwerpen ontbreekt of verdienen te worden "vernieuwd en ook de" parkeerplaats niet praktisch helemaal, want elke keer als ze raakte de vensterbank. Maar we zullen c terugkeren "is zeker Thanks -!)


Mr Elijzen - aankomst: 25/8/2017
Bij aankomst over de dijk zie je het huisje onder de dijk liggen auto bij het hek geparkeerd en met onze 3 honden het smalle stenen pad op, dat helaas onder de schapenpoep zat Het huis was schoon alleen boven op de keukenkastjes zat het vol met dode insecten Bedden lagen prima en de spinnen en muggen tja we zitten op het water ons stoorde het niet Wat wel vervelend was waren de wildroosters waar je met honden niet overheen kon dus opgetild elke keer valt niet mee met 2 herders en een labrador...... De vis bij de achterburen is voortreffelijk en de omgeving mooi. Het huis heeft een gladde vloer en een wasmachine zou welkom zijn.


Ms Van Wegen - aankomst: 21/7/2017
Wij zijn van 21-7 tot 28-7-2017 in het huisje geweest en hebben erg genoten samen met onze honden. Erg mooie omgeving, rustig en een heerlijk huisje midden in de natuur. Een min puntje vonden wij de matrassen, die zijn echt veels te zacht en het huisje was redelijk schoon. Zelf stofzuigen is erg lastig met een stofzuigervoet die de grond amper raakt. Wat ons opviel, is dat de hekken naast de wildroosters op slot zaten, waardoor mensen met honden, of een kinderwagen, rollator etc. niet verder konden wandelen. Wij moesten onze honden telkens over het hek tillen om langs het water te kunnen wandelen. Een heerlijke verrassing was de afwasmachine in de keuken. keurige moderne badkamer, knusse woonkamer en keuken. Al met al hebben wij een heerlijke week gehad, echt een aanrader, dit huisje en de omgeving. Ellen van Wegen


Ms Stockhorst - aankomst: 30/12/2016
We hebben genoten van het verblijf in het Achtereind! Leuk huisje, prima tuin. Ruim weiland eromheen, jammergenoeg vertrouwden we onze honden niet dichtbij de schapen die verderop aan het grazen waren. Een heerlijke rustige plek voor deze tijd van het jaar, We komen zeker nog eens terug!


Ms Eeckhout - aankomst: 26/12/2016
Zalig huisje met al wat je nodig hebt. Ideaal met honden al kan ik me voorstellen dat bij héél nat weer het iets minder is, vermits je door de wei moet...Ik kom hier zeker nog terug, omdat ik hou van rust en stilte en tja....als je dat daar niet vindt, vond je het volgens mij nergens...


Mr Lens - Schoovaerts - aankomst: 17/5/2016
voor ons was deze vakantie geslaagd ! zeker met 3 honden, waarvan eentje wat luidruchtiger was deze accommodatie prima -) Het huisje was gezellig !!


Ms Salimans - aankomst: 4/3/2016
Het is een prima huisje maar minder geschikt voor grote honden. Je moet door een schapenweiland lopen, wat op zich niet erg is, maar als het heeft geregend is en blijft het weiland zeer drassig. Bij aankomst was het schone huisje binnen een minuut ontzettend vies. De tuin is omheind maar niet echt groot. Wat ons is tegengevallen is dat we eigenlijk niet prettig met de honden konden wandelen vanwege het gedoe om die poten toch enigszins moddervrij te krijgen. Het pad wat er ligt is ongeveer 30 cm breed en eindigt uiteindelijk in een verlaagd stuk modderpoel. We zijn een dag eerder naar huis gegaan.


Ms werther - aankomst: 28/12/2015
Voor de honden was het er fantastisch alles dichtbij en het was er erg stil en mooie natuur alleen de vloer was te glad voor ze


Ms Konings - aankomst: 7/9/2015
klein maar fijn huisje met mooi uitzicht. voor mijn hondjes was het alleen niet fijn in het privé weiland heel veel distels (jammer) en de vloer ( laminaat ) erg glad. maar wel een paar fijne en relaxte dagen gehad en prachtige zonsondergang in de Rijn. prachtig gebied. de tuin is ook goed omheind vond ik een groot pluspunt.


Ms deunk - aankomst: 28/8/2015
fijne vakantie gehad met 3 honden, de ligging is gunstig voor natuur liefhebbers en de honden hebben genoten. We misten wel een wasmachine, maar voor de rest van alle comfort voorzien.


Ms bellemans - aankomst: 14/8/2015
Mooie plaats voor natuurliefhebbers. Rustig gelegen. Mooie bossen in de buurt, leuke haven vlakbij. Ideaal voor honden!


Ms Brassé-Douw - aankomst: 26/6/2015
Het was voor niet makkelijk om met 3 honden een vakantieadres te vinden, maar zowel onze honden als wij hebben genoten van ons verblijf in 'het Achterend' met een praktisch afgesloten binnenplaats, de dijk waar onze honden ravotten en zwemmen konden, de weide omgeving om te wandelen en fietsen, het gezellig terras direct aan het IJsselmeer waar je heerlijk kon eten. De hele week zon maakte dat we overal volop van konden genieten. M.a.w., wij hebben een zalige vakantie gehad.


Ms Jansen - aankomst: 15/6/2015
We hebben een heerlijke midweek doorgebracht in Laaksum. Het huisje was leuk, deed vriendelijk aan en had een overvloed aan extra's in huis. Al hadden we geen tijd voor spelletjes, Dvd's en muziek luisteren. We waren veel te druk met dorpen bezoeken, wandelen met de hond en van het uitzicht genieten.


Mr Smit - aankomst: 26/1/2015
We hebben met ons gezin een heerlijke tijd gehad in dit knusse vakantiehuis! De kinderen hebben zich prima vermaakt met alle spelletjes en kinderfilms, het voeren van de schapen en het kijken naar de vissersboot in de haven bij aankomst. De honden konden de hele dag buiten lopen in het weiland dat om het huis ligt en bij het huis hoort, die zagen we alleen nog als ze honger hadden. We hebben prachtige wandelingen gemaakt langs het IJsselmeer met de honden naar het Rode Klif langs het water en terug over de dijk, de andere kant op langs het water naar het Vogelreservaat (wel goede schoenen aan of laarzen) en we zijn een keer wezen wandelen in de bossen bij Rijs, vlakbij, alleen de honden mogen in een groot deel van het bos niet los lopen. Voor de kinderen was hier een leuk pannenkoeken restaurant en de koffie met appeltaart was prima in het restaurant aan het water aan de rand van het bos, waar zelfs nu nog in de winter druk werd gekitesurft. Het huisje is niet super groot maar van alle gemakken voorzien, met een lekkere houtkachel in de woonkamer en een beschutte binnentuin met terras en zandbak. De bedden waren prima, het huis was schoon en we werden gastvrij ontvangen door de beheerster die nog bezig was met de schoonmaak. Kortom, zeker een aanrader en voor ons voor herhaling vatbaar.


Ms van Langelaar - aankomst: 14/11/2014
Prima huisje zoals ook de foto's laten zien. Gezellig soms de schapen op de weide naast het huis. Op de dijk recht tegenover het huisje prima met de honden, lis, lopen naar de Rode Klif. Ja, op de weg rijden ze hard maar dat doen ze elders in Nederland ook. Verder prima sfeer in het huisje, veel leesboeken en spelletjes als je dat wilt doen. Voor herhaling vatbaar.


Mr Blok - aankomst: 6/12/2013
We waren met 4 personen en 3 honden. De mogelijkheden mode honden uit te laten waren niet optimaal, 2 groenstroken langs een openbare weg met snelrijdende auto's. De omheinde tuin lag vol met uitwerpselen van schapen, het toegangspad overigens ook. Maar het huisje was prima. Ans, Ria, Johan en Casper.


Mr Pankrath - aankomst: 13/9/2013
Het huis is een schande! De open haard is niet pellen het rookt in de kamer schoon en je kunt een raam nauwelijks te openen! De ingang is veel te laag! Al met al niet al te picures! Je kon niet goed lopen alleen op de heuvel, maar sinds andauernt auto reed langs dus geen ontspannende wandeling met honden en kinderen aan het meer (zee)!


Mr Mark - aankomst: 24/6/2013
Geen magnetron - voor zijn - ongestoord - goed voor hondenliefhebbers. Goed uitgangspunt voor bezoeken, zelfs bushalte beschikbaar. Uitzicht op zee vanaf de slaapkamer. Rustige ligging, direct aan het huis schapen, koeien een beetje verder. Satelliet-tv (Duitse TV). Veel games, DVD's, VHS, cd's beschikbaar. Klein cafe of restaurant in de vissershaven (kleinste vissershaven ter wereld - Google tijden) Bottom Tree park -. Klein afgeschuinde parkeerhaven, eigenlijk tot de vogelpoep geen nadeel - Soms sterke zwermen muggen (de vogels verheugen)


Ms Penkalla - aankomst: 9/3/2013
Er waren drie op de weg: mijn dochter met haar 2 jaar oude zoon en ik, plus dat we 3 honden gehad. We hebben altijd een verblijf buiten genoten, want het was soms heel koud en stormachtig, hebben we vaak ingeschakeld de open haard, waardoor het erg gezellig.


Mr ROELANDT - aankomst: 29/10/2012
We hebben al bij al het getroffen met het weer. Twee dagen mooi fietsweer. Zo zijn we met ons drieën (mijn vrouw, mezelf en ons kleinkind naar Koudum gereden met de fietsen. Onze hond Fauve was ook van de partij en vergezelde ons in een karretje dat door mijn electrische fiets werd getrokken. De dag nadien hebben we ook Stavoren bezocht en een koffie met gebak tot ons genomen aan de haven. Als we nogmaals naar Friesland gaan zal het toch wel voor een langere periode zijn.


Ms Buitenkamp - aankomst: 21/9/2012
Het is een heel leuk huisje, schoon en keurig ingericht. Alles is aanwezig. Voor ons ( 2 personen en drie honden ) was het perfect. De omheinde tuin was geweldig. De omgeving was ook prachtig. Met alle leuke plaatsjes in de omgeving.


Mr Smits - aankomst: 17/8/2012
Vakantie goed bevallen, het huis is prima in orde. Goede slaap plaatsen en een goed douche ruimte. Alleen..........muggen en nog eens muggen. Een goed plek om honden mee te nemen. Wel weinig mogelijkheden om lekker aan het water te lopen met de honden. Goede restaurants in de hele omgeving van Rijs tot Stavoren maar ook in ander plaatsen.


Mr Plitt - aankomst: 6/7/2012
Ondanks het slechte weer hebben we (paar, een kind en hond) voelde ons in dit huis erg goed. Omgeving is ideaal om te fietsen, zeilen en loungen. Veel kleine Friese dorp bieden amusement.


Mr Hubers - aankomst: 15/6/2012
wij hebben een geweldige week gehad ook de honden mooie fiets omgeving en alle mooie plaatsjes op korte afstand het huisje was prima ,met alles waren we zeer tevreden. ook om nog een keer terug te komen.


Mr Hilgers - aankomst: 25/5/2012
Het huis heeft alles wat je nodig hebt voor twee personen reizen met uw hond.


Mr Castermans - aankomst: 21/5/2012
Knusse woning met erg veel privacy en fijn afgesloten zodat de honden vrij konden rondlopen. Behalve de muggen (die horen op de buiten) was het enige kleine minpunt dat de vloer in de badkamer zeer lang nat blijft. Een extra dweil zou geen overbodige luxe zijn hier.


Overige ervaringen voor deze accommodatie

Ms Stas - aankomst: 28/9/2020
Heel leuk huisje op prachtige plek. Heerlijk rustig.


Mr Nolting - aankomst: 9/3/2020
Was super relaxed, aankomst een beetje vreemd want niemand kwam je rondleiden in het huis


Ms Schmidt - aankomst: 23/10/2019
Het huis was ruim en zeer goed ingericht. Het zou opnieuw kunnen worden gerenoveerd. Op veel plaatsen ontbrak de kleur, sommige plekken waren schaars overschilderd en in de slaapkamer lost het behang op. Maar het meubilair was in zeer goede staat en smaakvol.


Ms bonemeijer - aankomst: 2/8/2019
We hebben een fijne week gehad, mede door het weer en de uitstapjes Huis ook prima qua ligging en inrichting.


Ms Vranjes - aankomst: 8/10/2018
Een super lief, gezellig huisje. Alles beschikbaar wat je nodig hebt en volledig centraal voor uitstapjes naar de omgeving en ook naar Amsterdam


Ms Naardin - aankomst: 24/8/2018
Accomodatie is goed. Omgeving is saai, fiets is wel nodig.


Ms BARTOSZEK - aankomst: 13/7/2018
Domek byl bardzo przytulny, w cichej i spokojnej okolicy.


Mr Bitter - aankomst: 4/5/2018
Knus huisje en lekker rustige omgeving.


Mr schrijvers - aankomst: 30/4/2018
Heel schattig huisje met schapenweide ernaast. sleeutel prima te vinden. huis is compleet ingeriht met alles wat je nodig hebt. goede uitleg over de tv-video ed. Wifi werkte prima. heerlijk rustige plek, landelijk. Ijsselmeer met strand paviljoen op loopafstand.


Ms Weth - aankomst: 6/4/2018
We waren helemaal tevreden, zowel met het huis als met de omgeving. Heerlijke rust, veel ruimte en natuur. September is alweer geboekt)


Ms ooms - aankomst: 28/7/2017
Sleutel lag op keukentafel ipv in de klomp, we hebben even gezocht dus. Veel te veel spinnen, zowel binnen als buiten. We hebben er ongeveer 30 spinnen binnen doodgemept gedurende de week.op de vliegen ramen hingen veel insecten en spinnen, dood en levend. Zowel aan de binnenzijde als de buitenkant. Het tuinmeubilair was ook vuil, en we hebben er geen gebruik van gemaakt vanwege de muggenplaag. Het huis was binnen wel netjes. Een handleiding voor de microgolf zou handig zijn.


Ms Meyer - aankomst: 24/3/2017
Alles gewoon mooi !!!


Mr Cornel - aankomst: 27/2/2017
Leuk, het zoeken naar de sleutel, het was ons niet helemaal duidelijk dat de de eigenaar helemaal niet zouden treffen. Dat was achteraf ook niet nodig, alles was goed aangegeven.


Ms burger - aankomst: 18/11/2016
Het was een super leuk huis ,volkomen verrast ,alles was er gewoon wat je nodig had, We hadden storm en regen maar weinig van meegekregen de wind waaide gewoon over het huis terwijl de schuimkoppen op het IJsselmeer stonden.


Mr Ritscher - aankomst: 15/7/2016
We waren erg teleurgesteld, komt House niet overeen met de foto's op het internet. Daar is hij onrein en stinkend. Gewoon walgelijk, niet ons comfortabel te maken. Raden we niet aan.


Ms Roßmann - aankomst: 1/7/2016
Onderaan de Deichstraße binnen de ca uitgebreide 10 huizen dorp Laaksum is het huis in een rustige locatie. Er is geen manier of andere opmerkelijke in de plaats. Net op de straat direct aan de dijk. Wandelingen langs de weg zijn moeilijk omdat veel auto's er reizen sind.Das huis zelf is te wijten aan het hoge gras in de voorkant van moeilijk te vinden op het terrein. De eigenaar hebben we niet gezien. Sleutels lag op de Küchentisch.Küche, badkamer en woonkamer waren mooi ingericht en schoon. Entree oud en heeft nood aan renovatie. De kleine houten trap naar de bovenste verdieping kun je ook accepteren. Voor de miljoenen muggen, de verhuurder kan zeker niets. Maar wat is helemaal niet de matrassen en beddengoed bevlekt, vergeelde en met gaten. We vonden het al eerder walgden zo dat we liever een nacht doorgebracht op de leren banken in de woonkamer. Slapen is zeker wat Anderes.Gleich volgende dag hebben we gezocht naar een nieuwe en schone accommodatie. Wen er iets niet verstoren en die op zoek zijn naar rust, die midden in het huis is. Wie Reinheid is belangrijk, dat deze eigenschap in ieder geval moeten vermijden.


Mr Inia - aankomst: 11/3/2016
bij aankomst wilde ik rechtsomkeert maken. Een grote drekpoel door regen en de schapen was de oorzaak. Kordaat optreden van de beheerster loste het probleem grotendeels op. Op het huisje is nauwelijks iets aan te merken.


Mr De Graeve - aankomst: 16/11/2015
Verzorgd en smaakvol interieur, schitterende ligging dit was ons tweede bezoek aan het Achterend en we komen allicht nog wel eens terug.


Mr Kozijn - aankomst: 12/10/2015
Een heerlijke rustige plek om in alle rust van te genieten. Leven op de vierkante meter zonder de druk van alledag. Prima plaats om van daaruit de omgeving te verkennen en verse gebakken vis te eten bij de buren. Veel havens gezien, maar de haven van Laaxum is top.


Ms Derdelinckx - aankomst: 13/4/2015
Het huisje ligt inderdaad pal aan de dijk van het IJsselmeer met het kleinste vissershaventje. Voor wie houdt van rust, kijken en luisteren naar de vogels, de wind, de vlaktes is het een ideale uitvalsbasis. De deur van het huisje was open, de sleutel lag op tafel. De eigenaar kregen we niet te zien. Het huisje is netjes, maar een grondige poetsbeurt zou zeker niet misstaan.


Mr Riebeek - aankomst: 6/3/2015
Zoek je rust, ruimte, en een comfortabel en knus huisje....dit is een prima plek. Alles is aanwezig, tot prima WiFi aan toe. Er is daar niks, en das voor ons mensen uit het drukke Amsterdam een verademing.....aanrader.


Mr de kroon - aankomst: 29/12/2014
Huisje is gezellig en smaakvol.Voor 4 personen prima. Wel een relatief drukke weg, die vanuit de parkeerplaats bij het huisje erg onoverzichtelijk is om op te rijden en vanuit het huisje weinig wandelmogelijkheden,maar met de auto ben je zo in het bos Rijs of Oudemirdum. Zeer lieve hartelijke beheerster. Wat ik echt gevaarlijk vond waren de enorme hoeveelheden schoonmaakmiddelen verspreid over het huis op pakhoogte voor kinderen. Van luchtverfrisser gelkorrels die sprekend lijken op snoepjes, tot HG reinigers, anti schimmelmiddelen,ontkalkers,schoonmaakmiddelen in huis tot onkruidverdelger , aanslag verwijderaars ed in schuur, vond het echt gevaarlijk. Ook de dekbedden waren enorm aan vervanging toe, heel dun , je keek er bijna doorheen en maar 1 dekentje in het kinderbedje. Echt absoluut ontoereikend.Matrassen heel ok. Voor ons was het huisje echter prima, we hebben genoten, waarbij opgemerkt dat de trap naar boven erg steil is ( zonder traphekjes) met hele smalle treedjes. Voor kinderen dus een niet erg veilig huisje. Voor volwassenen fijn huisje op het platte land. Wij hebben geen spinnen kunnen ontdekken, maar als je in september op het platte land gaat zitten lijken mij spinnen heel normaal en niet echt iets om je druk over te maken, als je dat niet wilt dan maar een appartementje op 10 hoog in stedelijk gebied lijkt mij.


Mr van der Worp - aankomst: 19/9/2014
Spinnenkomst zat de achtertuin+huisje zat vol met kruisspinnen. We konden de deur niet open maken zonder dat we in aanraking kwamen met spinnen. Na veelvoudig contact met belvilla en fotos van de extra huisgenoten werdt er eindelijk contact gezocht met de huiseigenaar die vervolgens contact met ons op nam. Dezelfde avond is de schoonmaakster geweest en heeft gif gespoten en de ochtend daarna heeft ze de ramen gezeemd. Met de diensten van de schoonmaakster waren we erg blij!!! De benadering van de huiseigenaar en belvilla vielen vies tegen!


Ms Calame - aankomst: 8/11/2013
Heerlijke plek om uit te waaien en tot rust te komen.


Mr Bomers - aankomst: 9/9/2013
We hebben genoten van de stilte, rust en de donker. Het vakantieveblijf is knus en staat midden in het weiland. Friesland is een prachtige provincie.


Ms voets - aankomst: 14/6/2013
Wat een neurotische reaktirs van Belvilla


Ms Witte - aankomst: 7/6/2013
Heerlijk rustig gelegen.


Ms Silvester - aankomst: 5/4/2013
Knus, nostalgisch huisje. Kleine "Ot en Sien-stadjes" op korte afstand. Veel restaurants en musea in de omgeving. Goede fiets mogelijkheden. Honden kwamen ook goed aan hun trekken in bos bij Rijs en Oudemirum. Het kleine haventje is te zien in een documentaire van Fryslân Doc. Uitgezonden op 06-04-2013 op Ned.2! Bij toeval gezien op onze eerste vakantiedag!


Mr De Graeve - aankomst: 2/11/2012
Nog nooit in Nederland met vakantie geweest en uiterst aangenaam verrast door het land. Huisje in orde en goed en snel te verwarmen (was al november). Prachtige omgeving boordevol vogels. Wij gaan nog naar Nederland !


Ms Vringer - aankomst: 19/10/2012
Het huis is gezellig en comfortabel, het uitzicht en de omgeving zijn geweldig. De schapen staan te grazen rond het huis, vanuit de keuken zie je de roodborstjes in de tuin rondvliegen. Een heerlijke plek om tot rust te komen.


Ms Calame - aankomst: 15/10/2012
Lekker uit kunnen waaien aan het IJsselmeer


Mr Ulber - aankomst: 5/10/2012
Comfortabele en zeer rustig Directe toegang tot het strand Slechte verbinding met de mobiele telefoon en geen telefoon, internetverbinding binnen


Mr Witter - aankomst: 30/4/2012
We hebben het huis als zeer goed ervaren. Het was schoon en de bedden lagen goed. De vaatwasser is natuurlijk helemaal prettig. In de kamer is een kast vol met boeken en dvds. Altijd leuk als er niets op de tv is.


Mr Libeton - aankomst: 29/4/2011
Eenvoudig, maar leuk en gezellig huis. Prachtige ligging, erg rustig. Vooral erg geschikt voor natuurliefhebbers.


Mr Kempers - aankomst: 15/4/2011
Het is een leuk huisje, tom tom geeft niet de goede locatie aan als je op de postcode afgaat. De eigenaar doet alle moeite om het zo goed mogelijk voor elkaar te hebben voor een redelijke prijs. Je kunt met de fiets alle kanten op, alles binnen redelijke afstand.
Losloopgebieden binnen een straal van 30km
Elfbergen (Oudemirdum) (Friesland) - afstand tot vakantiewoning: 8,32km
Dit hondenbos is onderdeel van Boswachterij Gaasterland. Het losloopgebied bestaat uit een bos met leuke wandelpaadjes en een hondenweide. Ook is er een betonnen tunnel waar de honden doorheen kunnen en een vijver. Voorwaarde in dit loosloopgebied is wel dat uw hond onder appel staat.

Strand Lemmer (Friesland) - afstand tot vakantiewoning: 19,59km
Het meest westelijke deel van het strand is een officieel losloopgebied. Van 1 oktober tot 30 april mogen honden overal los, in de overige maanden alleen op het hondenstrandje.

Losloopgebied Makkum (Makkum) (Friesland) - afstand tot vakantiewoning: 21,44km
Dit heerlijke losloopgebied ligt tussen de jachthavens en vakantiehuisjes van Makkum. Honden mogen hier het hele jaat door vrij rennen en zwemmen. Voor de kinderen is er een speeltuin.

Zwettebos (Sneek) (Friesland) - afstand tot vakantiewoning: 27,68km
Het Zwettebos is een bosachtig park aan de Noordkant van Sneek. Het is niet zo groot, maar er is een fijn gebied (6,5 ha) waar honden het hele jaar door los mogen lopen. Extra leuk voor sportieve baasjes, want door het bos loopt een fietspad en een trimbaan en er zijn verschillende fitness-toestellen.

Zwettepoel-Swettepoel (Broek, gemeente de Friese Meren) (Friesland) - afstand tot vakantiewoning: 28,64km
Hier mogen honden het hele jaar loslopen. Een rondje om de poel is 1 km, het gebied is niet groot. Je start deze wandeling aan de parkeerplaats aan de Swettepoelsterdijk.
Beschikbaarheid

Uw gekozen periode


vrijdag 14-10-2022
(tussen 16:00 en 18:00)
vrijdag 21-10-2022
(tot 10:00)
€ 2.155,26 € 2.494,06details
Boek nu Andere datum?

Optionele services
Wifi:
Gratis
Niet van toepassing/onbekend

Prijs inclusief:
Badlinnen
Keukenlinnen
Eindschoonmaak
Huisdieren
Bedlinnen
Boekingskosten
Schadeverzekering


Deel

Deze website gebruikt cookies
Hondenopvakantie.nl en derde partijen, maken op onze website gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden (bijvoorbeeld het afstemmen van advertenties). Door op ‘Details’ te klikken, kun je meer lezen over onze cookies en je voorkeuren aanpassen. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.