Thuiswinkel platform gecertificeerd Kiyoh reviews
707 reviews
Mijn vakantie ()
Add to favourites

Cast Away Apollo (all-in prijs)

Huiscode:
HOPV-NL-788
1 Non Smoking

Aantal sterren:
Klantwaardering:
9,4 (25 reviews)
Type:
Tent lodge
Regio:
Zuid-Holland
Plaats:
Tiengemeten
Omheinde tuin:
Nee
Wifi:
Ja
Op een vakantiepark:
Ja
Personen:
2
Honden :
1
Slaapkamers:
0
Badkamers:
0
Vragen?


Beschrijving

Op ons “Cast Away” eiland Tiengemeten vind je het meest unieke plekje van Nederland om te overnachten. Een bijzondere plek die alleen te bereiken is met een klein pontje, waar auto’s niet zijn toegestaan en je bent omringd door prachtige natuur en honderden verschillende vogels. 

Overnachten op de Glamping Cast Away
Kom overnachten op de meest sfeervolle glamping van Nederland. Direct naast de herberg hebben we 25 glamping accommodaties gerealiseerd. Hier kun je overnachten in sfeervolle ingerichte, authentieke tenten van traditionele nomadenvolkeren, zoals de Bell tent.  

De Bell tent heeft een diameter van 5 meter en is alle gemakken voorzien, dus geen gesjouw met kampeerspullen. Bij Cast Away geniet je eenvoudig en zorgeloos van het heerlijke buitenleven.

Elke boeking is incl. ontbijt.

*De foto`s zijn impressie beelden.. Hier kunnen geen rechten aan ontleend worden.


Extra informatie van het park

Zoeken jullie echt iets anders dan anders? Een mini-escape uit de dagelijkse drukte? Kom dan naar het eiland Tiengemeten. Cast Away is voor jullie ingericht met een herberg, luxe tipi-tenten, yurts en trekkershutten en biedt het ultieme eiland-gevoel. Het pontje brengt je in 10 minuten naar een andere wereld vol rust en ongerepte natuur. Zwemmen, suppen, kampvuur, buitenbioscoop, silent disco, heerlijk eten en drinken en prachtige zonsondergangen, het staat jullie allemaal te wachten.

TinyParks “Cast Away” is het hele jaar open en biedt in elk seizoen een andere beleving. In de winter zijn we beperkt open met alleen onze eilandkamers en restaurant. In de zomer zijn wij de gezelligste glamping van Zuid Holland. Tiengemeten is een ervaring op zich en perfect om lekker te wandelen waarbij je gegarandeerd herten, schotse hooglanders en bijzondere vogelsoorten zult tegengekomen. Na het wandelen kan je genieten van onze heerlijke dinerkaart, kampvuuravonden, sauna en spelletjes. Kortom een heerlijke mini escape om lekker tot rust te komen op een bijzondere plek. 


De omgeving

Natuureiland Tiengemeten ligt in het Haringvliet en is bereikbaar met een (betaald) pontje vanuit het dorpje Zuid-Beijerland. Het eiland is ongeveer 8 km lang en 3 km breed.

Vroeger was het eiland Tiengemeten landbouwgebied, tot het in 2007 werd omgetoverd tot natuureiland. De meeste boeren hebben het eiland verlaten en hebben ergens anders hun boerenbestaan voortgezet. Er wonen nog steeds mensen op het eiland, al zijn dit er tegenwoordig ongeveer nog maar 10. De bewoners leven grotendeels van het toerisme en er wordt op een klein stuk grond nog landbouw gedreven.

Bij de nieuwe inrichting van het eiland staat de natuur centraal en is de mens te gast. Tiengemeten is hierbij onderverdeeld in 3 gebieden:

  • Weemoed: Dit gebied ligt in het oosten van het eiland, hier staat de geschiedenis en de cultuur van het eiland centraal
  • Weelde: Dit gebied ligt in het midden van het eiland, hier vind je het moerasgebied
  • Wildernis: Dit gebied ligt is het westen van het eiland, hier ontwikkelt de natuur zich op basis van het getij vanuit het Haringvliet

Meer info 

Highlights
Ben je toe aan een mini escape? Wil je er even helemaal uit zonder al te ver van huis te gaan? Boek nu jouw Bell tent!
Slaapkamer
  • Twee eenpersoonsbedden
  • Linnen
  • Buiten
  • Hangmat
  • Terras
  • Ligstoelen
  • Picknicktafel
  • Omgeven door water
  • Algemeen
  • Autovrij
  • Rookvrij
  • Gemeenschappelijke sauna
  • Huisdieren toegestaan
  • Ontbijt inbegrepen

  •   Het vakantiehuis


    Bos:
    -
    Centrum:
    -
    Meer:
    -
    Supermarkt:
    -
    Restaurants:
    -
    Openbaar vervoer:
    -
    Uitgaan:
    -
    Aan zee:
    -

    Ervaringen met honden voor deze accommodatie

    Overige ervaringen voor deze accommodatie

    N. Van der Schelling - aankomst: 29/4/2023
    Ondanks de goede wil van het personeel laat Tiny Parks toch aardig wat steken vallen. Bij aankomst bleek de ons toegewezen Bell tent nog bezet te zijn... We kregen een andere tent toegewezen en op weg hing er een lichtjes kabel op keelhoogte, wat "s nachts ongelukken kan veroorzaken... In de tent met het lakenpakket ons bed opgemaakt, de dunne fleece deken, die ik had zat onder de opgedroogde modder... Tip, vermeld dit in je website, zodat gasten ervoor kunnen kiezen om zelf een slaapzak mee te nemen... Bij de receptie werd de fleecedeken vervangen door warme paardedekens en het euvel van de losse lichtjes kabel werd heel snel verholpen... Bij ons sanitair bevond zich geen toiletpapier en de vuilniston liep over van los vuil en moest echt geleegd worden... Verder heel goed vonden wij de barbeknoei "s avonds... Heerlijke salades, verse gestoomde groentes, heerlijk brood met sauzen, kwalitatief heel goed vlees en voor de vegetariër garnalenspiezen en Vega burgers... "s Avonds was het in de herberg heel erg gezellig en werd er veel gebruik gemaakt van de bord spelen en andere spelletjes... Buiten was er een silent disco die heel leuk leek en er brandde een gezellig kampvuur en werden er marshmallows gebrand... De volgende ochtend was het ontbijt ook heerlijk met American pancakes, gekookte eieren, verschillende soorten beleg, lekker sap en koffie en thee... Jammer dat het zoete beleg zonder kleine cupjes werd aangeboden, zodat de suggestie gewekt werd, dat dat terplekke gesmeerd moest worden, wat niet handig is met een lopend buffet... Met het betalen van de rekening met het uitchecken ging er ook van alles mis. Er was maar 1 fles rosé en een cola geregistreerd op mijn naam, eerlijkheidshalve hebben wij dit natuurlijk gecorrigeerd. Ik hoop niet dat deze review al te negatief is, we hebben zeker gezien en ervaren, dat al het personeel heel enthousiast en klantvriendelijk waren, maar ik vond toch dat ik de negatieve punten moest vermelden, zodat er de volgende keer een verbetering kan zijn.


    S. Brandt - aankomst: 6/4/2023
    Boven verwachting fijn verblijf. Er uit zoals het bedoeld is. Terug naar je en de natuur. In verbinding met andere mensen op een heel vrijblijvende manier. Aan een lange tafel eten, weer gewoon mensen zien praten met elkaar en spelletjes spelen of een boek lezen. Waar zie je dat nog tegenwoordig!


    L. Roebersen - aankomst: 4/10/2022
    Heerlijk even weg. Fantastisch veganistisch voor ons gekookt, erg gastvrij en een warm ontvangst en verblijf. Alles top!


    S. de Bruin - aankomst: 21/9/2022
    Goedemorgen, Ik heb het onwijs naar mijn zin gehad! Tex en Carolien maar ook de anderen hebben het voor mij een heel fijn verblijf gemaakt! Dank je wel daarvoor!


    P. Reedijk - aankomst: 10/9/2022
    Een heerlijk verblijf. Alles was top. Gastvrij ontvangen, verrukkelijk eten en mooie locatie. Voor herhaling vatbaar.


    B. de Heij - aankomst: 7/9/2022
    Heerlijk in de natuur, goede bedden, leuke sfeer, prima maaltijden, vragen werden met plezier beantwoord. Heel apart om zo aan een tafel aan te schuiven voor het gezamenlijke diner. Dat hebben wij wel op Kaapverdië mee gemaakt maar nergens in Nederland. Het geeft een huiselijke sfeer. We komen zeer zeker terug.


    I. Kwakernaak - aankomst: 6/9/2022
    Prachtig eiland! De herberg is een mooie en fijne plek van waaruit je het eiland kan gaan verkennen. De tiny tent is een prima verblijf. Het eten is heerlijk. Je wordt gastvrij ontvangen en er is ruimte voor vragen en de bereidheid om dingen te willen verbeteren. Tip: veel vraag om ook op ma en di een lunch aan te bieden in de herberg.


    S. van Meurs - aankomst: 1/9/2022
    Prachtige locatie op een prachtig eiland. Zeer gemoedelijke sfeer. Mooi ingerichte tenten. In de herberg en op het terrein is aan alles gedacht en van alles mogelijk. Goed eten en drinken.


    Andrea Ri - aankomst: 27/8/2022
    Prachtige belltent met heerlijk bed Fantastische BBQ (de groenten waren goddelijk) Top locatie Enthousiast personeel


    E. Scholing - aankomst: 27/8/2022
    Wij hebben genoten van het verblijf , het lekkere eten en de sfeer !! Boven verwachting !!


    J. van de Borne - aankomst: 27/8/2022
    Wij zijn 1 nachtje geweest wat een fantastisch concept. We komen zeker nog eens terug. Gezelligheid met andere gasten als je daar zin in hebt maar hoeft niet als je daar geen behoefte aan hebt.


    M. Van Zijl - aankomst: 27/8/2022
    In de middag aan gekomen op Tiengemeten, ontvangen met een drankje. Goede eerste indruk en relaxe sfeer. Tent was prima, misschien iets meer aandacht aan de schoonmaak maar verder goed. Personeel geeft je je een welkom gevoel en je maakt snel contact met overige bezoekers. BBQ en ontbijt was lekker en goed. We hebben een prettig verblijf gehad, bedankt.


    R. Peelen - aankomst: 27/8/2022
    Heerlijke plek met prachtige natuurlijk


    S. Hempel - aankomst: 27/8/2022
    1 nachtje in een mooie ruime tent met een heerlijk bed, deken en kussen. Bbq was goed en veel keuze uit bijgerechten.


    M. Kamer - aankomst: 22/8/2022
    Een heerlijke plek om tot rust te komen, maar ook activiteiten op te zoeken in de natuur. Family diner met de andere gasten was super leuk en mooie gesprekken. Beheerders en personeel zijn allemaal fantastisch, zorgzaam, vrolijk en behulpzaam. Een plek om naar terug te verlangen.


    C. T. - aankomst: 20/8/2022
    Leuk. Fijne tent met stahoogte en lekkere bedden. Heerlijk eten !


    G. Hoogenboom - aankomst: 20/8/2022
    Het verblijf heb ik als zeer prettig ervaren, relaxte sfeer, gezellige uitstraling op het terrein. Lekker gegeten en gedronken in de herberg. Genoten van de rust en de natuur. Enige minpuntje is het zitcomfort bij de tent, voor de rest voldeed de tent, de inrichting en de matrassen wel aan wat je van clamping mag verwachten.


    A. vdE - aankomst: 19/8/2022
    Heel leuk en comfortabel verblijf met ons gezin in de belltent. Lekker diner, lekker geslapen en ontbijt. Prachtig uitzicht en fijne mensen.


    A. van Peet - aankomst: 15/8/2022
    Fijne plek met goede sfeer, eten en activiteiten. Glamping is nog wel in opbouw, verschillende zaken moeten nog afgewerkt worden. Rommelige entree met vuilnisplek in het zicht en in de reuk. Ook het sanitair is niet een glamping waardig. Dit mag zeker beter en veranderd worden d.m.v. een mooie overdekte cabine. Sanitair mag ook zowel binnen als buiten vaker schoongemaakt worden! Zeker met warm weer.


    E. Ridder - aankomst: 13/8/2022
    Leuke rustige omgeving, aangename sfeer. Mooie natuur. We komen hier zeker nog eens terug.


    A - aankomst: 12/8/2022
    Een weekend verbleven in de Belltent. Onwijs genoten van de sfeer, het ontbijt en diner aan de lange tafels en de prachtige omgeving. Enige feedback die ik heb is zorg dat alles te bestellen is van de menukaart en het ontbijt op een andere plek serveren. Nu duurde het lang omdat je je broodje hagelslag daar moest smeren en je kon ook niet makkelijk tussendoor wat drinken pakken oid. Iets ruimere opzet zou makkelijker zijn. Maar het weekend was een dikke 9.5!


    M. van Gelder - aankomst: 12/8/2022
    We hebben genoten. Natuurlijk was het geweldig weer, maar dat was niet alles. Leuke tent, familiediner erg gezellig en een heerlijk ontbijt. Aanrader!!


    W. Van bruggen - aankomst: 11/8/2022
    Nachtje weg met vriendin om bij te praten, tijd te delen met anderen en te ontspannen. Het is allemaal gelukt


    L. Ouwens - aankomst: 28/7/2022
    Het was een leuke plek. Sfeervol en klein. De family diners zorgen voor verbinding met andere gasten. Sjoelen en Cornhole super leuk om te doen. En ook de silent disco helemaal leuk. De mogelijkheid voor water recreatie viel wat tegen. Suppen kon, maar was niet heel uitnodigend vanwege de stroming. Had een strandje oid verwacht, maar dat was er helaas niet.
































    Losloopgebieden binnen een straal van 30km
    De Vesting van Willemstad (Willemstad) (Noord-Brabant) - afstand tot vakantiewoning: 6,52km
    In de vestingstad Willemstad (gemeente Moerdijk) ligt een mooi losloopgebied rondom de vesting. Het losloopgebied bestaat uit twee delen waar honden het hele jaar door los mogen, namelijk de binnendijkse omwalling en de buitendijkse beschermingswal. Er is in deze losloopgebieden volop zwemwater voor honden aanwezig. Als je de twee losloopgebieden combineert, kun je je hier zo’n klein uur vermaken.

    Grevelingendam (Bruinisse) (Zeeland) - afstand tot vakantiewoning: 18,35km
    Recreatieterrein Grevelingenstrand op de Grevelingendam heeft een losloopgebied aan het eind van de Strandweg. Op de overige strandjes en op het lange zandstrand aan de andere kant van de dam mogen honden alleen loslopen tussen oktober en april. Na april moeten honden aan de lijn.

    Hellevoetsluis (Zuid-Holland) - afstand tot vakantiewoning: 18,46km
    Hondenstrand in Hellevoetsluis

    Noord-Kethel polder -Schiedam (Zuid-Holland) - afstand tot vakantiewoning: 22,53km
    In de polder kunnen honden lekker los lopen. Geen fietsers e.d. Wel ruiterpaden.

    Rockanje - Haringvliet (Zuid-Holland) - afstand tot vakantiewoning: 23,10km
    Quackstrand - tussen Rockanje en de Haringvlietdam kunnen honden loslopen. Let wel op dat op sommige plaatsen de honden aangelijnd moeten zijn. P. bij Quakjesstrand. Onder voetganger tunnel door: Zandloper, tot het strand en rechtsaf. Losloopgebied.

    Stellendam (Zuid-Holland) - afstand tot vakantiewoning: 25,14km
    Naast de haven van Stellendam bevind zich een fijn natuurstrand waar honden het hele jaar door los mogen rennen, zwemmen en ravotten. Het Deltastrand Buitenhaven begint links van de haven en is zo'n 2 km lang tot het strand „de Kwade Hoek“.

    Visdonk (Roosendaal) (Noord-Brabant) - afstand tot vakantiewoning: 26,16km
    Landgoed Visdonk ligt aan de zuidrand van Roosendaal, het is een jong natuurgebied met bos, heide en vennen. In het hart van dit landschap ligt een speciale hondenloslooproute van 4,5 kilometer. Op deze route is het wel belangrijk dat de hond goed luistert, want je moet 2 keer een vrij drukke weg oversteken en je kruist op een aantal plaatsen ruiter- en ATB-routes. Er is ook nog een 2 hectare groot losloopgebied bij de Bosmierdreef waar honden ook buiten de paden los mogen.

    Hondenspeelplaats Dierist (Sint Maartensdijk, Tholen (Zeeland) - afstand tot vakantiewoning: 27,10km
    In het stadje Sint Maartensdijk op het eiland Tholen is een leuke hondenspeelplaats aangelegd. Voor verdere info en openingstijden, klik op de links.

    De Put (Wagenberg) (Noord-Brabant) - afstand tot vakantiewoning: 28,24km
    Losloopgebied De Put ligt langs de snelweg A59 tussen Wagenberg en Terheijden. Het is een grote plas waar honden heerlijk los kunnen zwemmen, rennen en spelen. Honden mogen in dit gebied overal loslopen op voorwaarde dat andere bezoekers hier geen hinder van ondervinden. Om deze reden moeten honden langs het fietspad worden aangelijnd. Een wandeling rond de plas duurt circa drie kwartier.

    Liesbos (Breda) (Noord-Brabant) - afstand tot vakantiewoning: 28,94km
    Honden mogen het hele jaar loslopen in het westelijke deel van het Liesbos, tussen de Moerdijkse Postbaan en de Jachthuisdreef. In de rest van het bos zijn honden ook welkom , maar dan wel aangelijnd. Dichtbij de parkeerplaats, op de kruising van de Huisdreef en de Torendreef, is een vijvertje dat net groot genoeg is voor je hond om zich schoon te spoelen of om even af te koelen.

    Krekengebied (Ouwerkerk) (Zeeland) - afstand tot vakantiewoning: 29,72km
    In het Krekengebied in Ouwerkerk mogen honden loslopen te noorden van de Baalpapenweg . In het gebied ten zuiden van deze weg (aan de kant van het Watersnoodmuseum) moeten honden aan de lijn. Vanaf Ouwerkerk gezien ligt het losloopgebied links langs de weg . Je kunt een rondwandeling van ongeveer 3 km maken die geheel langs de kreek loopt. Het is een mooi stuk natuur met veel water dat na regen erg drassig kan zijn (laarzen zijn dus handig), honden mogen helaas niet zwemmen in het water.




    Beschikbaarheid

    Uw gekozen periode


    zondag 5-5-2024
    aankomst (15:00)
    maandag 6-5-2024
    vertrek (10:30)

    Optionele services
    Gebruik Sauna (1 uur) :
    €25.00/stuk
    Huur camping bedje :
    €15.00/stuk
    TinyParks Family diner (volwassene) :
    €27.50/stuk
    TinyParks Family diner (Junior) :
    €27.50/stuk
    TinyParks Family diner (Kinderen) :
    €18.50/stuk
    Gebruik Hottub (1 uur) :
    €25.00/stuk

    Prijs inclusief:
    Toeristenbelasting
    Hond
    Schoonmaakkosten
    Toeslag per persoon


    Deel

    Deze website gebruikt cookies
    Hondenopvakantie.nl en derde partijen, maken op onze website gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden (bijvoorbeeld het afstemmen van advertenties). Door op ‘Details’ te klikken, kun je meer lezen over onze cookies en je voorkeuren aanpassen. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.